Mit akar a macskám?
Az én ivartalanított egy éves (múlt) kandúrom is ugyanezt csinálta.
Hiába akartam vele játszani, nem tekintett rám másként, mint kajaadagoló csicskaként. Örülhetek neki, ha néha megengedi, hogy megsimogathassam! :D
Hoztam mellé egy picicát, kis nőstényt (aki szintén ivartalanítva lesz) és sokkal normálisabb azóta.
Sokszor így is dumál, ijesztően, démoni nyelven.
Ilyen a természete, dumagép.
Legalább a kicsivel jól jártunk, ő velünk is szokott foglalkozni. :)
Persze ha anyagilag csak egy cicát engedhetsz meg magadnak, akkor inkább ne legyen még egy éhes száj. Viszont érdemes megfontolni a dolgot.
Ui: az összeszoktatás eltarthat pár hétig.
Látom le lettem pontozva, de mondom, ha ez a cica a karantén alatt nőtt fel, akkor szerintem az a baja lelkileg, hogy nem szokott hozzá az egyedülléthez.
A cica élet a tiédhez képest kicsi, az a pár hónap vagy év neki a fél élete. Ha pár órát egymaga van, az olyan, mintha te napokra, hetekre magadra maradnál.
Egy csomó állatot fogadtak örökbe abban az időszakban, amiknek az volt a normális, hogy valaki mindig ott van a térben, mert a gazdi(k) home officeban dolgoztak.
Aztán a karantén végén ment vissza az irodába, de az állat meg nem érti mi van.
A macska falkaállat, úgy érzi magát biztonságban, ha vannak még körülötte többen, mert több szem többet lát. Különösen ha eszik, alszik vagy wczik, mert ilyenkor nem csak a környezetére figyel.
Ezért jönne veled a fürdőszobába is.
A megoldás tényleg az, hogy kellene mellé még egy másik cica, vagy esetleg egy kutyus, aki megadja a falka élményt.
Sajnos sok ilyen félre szocializált állat kerül menhelyekre, mert a gazi nem érti miért retteg a cica.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!