Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan vegyem rá a szüleimet...

Hogyan vegyem rá a szüleimet hogy benti macskám lehessen?

Figyelt kérdés
Szeretnék macskát tartani de, az utcák szerintem túl veszélyesek és a szomszédban 5 kifejlett vad németdog lakik. A szüleim nem akarnak benti macskát tartani. Én szeretem a macskákat és nagyon örülnék egynek! Tudtok adni ötletet hogyan vegyem rá őket? Válaszaitokat előre is köszönöm!

#macska #Szülők meggyőzése
2023. szept. 11. 17:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
31%
9 jó igénytelenek vagytok. Eltaláltam hogy putriban laksz
2023. szept. 11. 20:01
 12/18 NTBS ***** válasza:
100%
Fogadd el a döntésüket!
2023. szept. 12. 06:53
 13/18 Salx Narval ***** válasza:
95%
Azt neked kell érezned, hogy az ellenkezésük mennyire erős, ha tétováznak érdemes tovább ütni a vasat de ha eltökéltek akkor el kell fogadnod. Fondorlatnak és kikényszerítésnek helye itt nincs. Mindenki mag dönti el, hogy kíván e a házában valamilyen állattal együtt élni, egyszer a saját lakásodban te is eldöntheted majd. Én bevállaltam a lányom kedvéért de voltak kikötéseim így kompromisszumot kötöttünk, ez talán nálatok is járható út lehet. A macskatartás, felelősség és az anyagi vonzatai sem kevés, itt most nem az esetlegesen tönkretett, megrongált falra, berendezési tárgyakra és bútorokra gondoltam. Gondold át te is, hogy mi az amit te vállalni tudsz és ezek alapján érvelj a szüleid előtt, mármint ha hajlandóak ezt átbeszélni.
2023. szept. 12. 07:49
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Attól is függ egyébként, hogy miért nem engedik. Ha mondjuk olyanok, mint az én szüleim, hogy "a macskának kint a helye, nem lehet bezárni", meg amitől mindig kiráz a hideg, apám mondata, hogy "a macska fogyóeszköz, nem kell a szívedre venni, ha valami történik vele", akkor sehogy, én például nem is próbálkozok. Kisgyerekként volt 3 macskám, mindnek az lett a sorsa, hogy "fogyóeszköz", egy éves koruk előtt elütötték őket az autók, és a szüleimet a mai napig nem zavarja, mert a "macskának kint a helye". Nem tudom, hogy mennyire boldog élet kölyökként elpusztulni, de most az a lényeg, hogyha ilyen szüleid vannak, akkor meg sem próbálkoznék, mert mindenképp a macska fogja megbánni. Fontos ismerned őket, hogy mennyire értékes nekik egy macska élete, mert aki olyan, az még ha meg is engedi előbb-utóbb kirakja, vagy "nem figyel, és kiszökik".

Ha éppen olyan indokuk van, amivel meg lehet győzni, teszem azt "a benti állat büdös", akkor esetleg kompromisszumot lehet kötni, de ha nem akarják, akkor sajnos az ő házuk. Az a baj, hogy a macska fogja megszívni, ha valami nem tetszik nekik.

2023. szept. 12. 22:39
 15/18 anonim ***** válasza:

Sehogy, egy benti macska szőre folyamatosan hullik (hacsak nem kopasz fajta), napi szinten kell utána takarítani, de még így is előfordulnak kósza szálak. Az almot naponta minimum egyszer ki kell tisztítani, de a legjobb, ha többször van. A bútorokban, függönyökben kár keletkezhet, szobanövényeket át kell nézni, ami mérgező, azt eltávolítani, a többit pedig simán lelökheti, kikaparhatja a macska. Nagy nehezen talán le tudod nevelni róla, hogy az asztalon, konyhapulton mászkáljon, de ha nem látod, a többség úgyis fölmegy. És még egyszer mondom: SZŐR. MINDENÜTT.

A szüleim sem voltak hajlandók ezeket bevállalni, 21 évesen lett macskám, mikor elköltöztem. Néhány hónappal ezelőtt albérletet kellett vele keresnem (Budapesten), baromi nehéz volt, eleve kb tizedannyi lehetőségből válogathattam jóval drágábban, magasabb kaucióval és volt nem egy tulajdonos, aki kutyát simán beengedett volna, de macskára kerek-perec megmondta, hogy szó sem lehet róla, hiába felnőtt, ivartalanított és halál nyugodt (nyilván utóbbit csak én tudhatom). Hasonló okokra hivatkoztak, mint amiket fent leírtam.

2023. szept. 15. 21:42
 16/18 A kérdező kommentje:

Az anyám végre bevallotta, hogy miért nem engedi.

Mostmár tudom, hogy az anyám gyűlöli,rühelli a MACSKÁKAT!

Szerinte legyen inkább egy harmadik kistestű rövidszőrű kutya, a border collie és az angol kokker spániel mellé mint egy macska.

2023. szept. 18. 14:45
 17/18 anonim ***** válasza:
Hát akkor ezzel nem tudsz mit csinálni sajna :/
2023. szept. 18. 14:58
 18/18 anonim ***** válasza:
Ezek mind kifogások, hogy szüleid miért nem akarnak macskát. Ébn már idősebb vagyok, látom, félnek, hogy a cicára pénzt kell kiadni. Sajnos, ez igy van, kaja, állatorvos, nagyon gondold meg. Ha ellenszegülsz, és hozol egy cicust, megvan a rizikó, hogy a cicust bántják,Próbáéd meg megvárni, mig dolgozni fogsz, és akkor majd azt csinálsz amit akarsz! Én is igy jártam fiatal koromban mint te!
2023. okt. 8. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!