Melyik Urinary tápot adjam a cicáimnak? Royal Canin, Hill's, Eukanuba, Trovet?
Most találtam még a Smilla Veterinary Diéta Urinary tápot.
Ez milyen?
Csak mert sokkal olcsóbb, de étrend kiegészítőkben szinte ugyanaz, DL izé meg csökkentett CA p
AZ ÖTÖS NEM JÓL TUDJA, NE HALLGASS RÁ!!!
DE, BIZONY, ÖNMAGÁBAN (!!) az ivartalanítás is indokolja az urinary tápot FIÚ cicáknál!
Lánynál nem kell, de a fiúnál élet-halál kérdése!
Már túl késő, ha csak akkor adod, amikor megjelentek a struvit kövek.
Ezeket a köveket az urinary táp nem engedi kialakulni. A lány ki tudja pisilni, mert széles a húgycsöve, de a fiú nem! Neki nagyon vékony, pici hely van, és hosszabb utat kéne megtennie a kőnek, elakad. Nem egy fiúcica kínok kínjával halt már meg így.
Ahol csak tudom, terjesztem: ne kínozzátok az ivartalanított kandúrokat urinary nélkül!
Ti vagytok érte a felelősek, mert az ivartalanítás által ti vettétek el tőle a szervezetének azt a képességét, hogy védekezzen a kövek ellen. Mostmár rátok van szorulva, míg él!
20 éve macskázom folyamatosan, van tapasztalatom*
#5: Mert így az orvos jól jár. Feleségemnek is ajánlotta az egyik kandúr ivartalanítása után, mintacsomagot plusz kistálat jutányos áron. Megvette, hogy legyen meg az öröme, de soha nem etettük azóta ezzel.
Előzőleg, két kandúrom is szenvedett alsóhugyúti betegségtől, zsinórban hordtam őket katéterezésre. Állandóan a RC urinary-val rágták a fülemet, vettem is párszor, de abbahagytam, többek között azért, mert megtudtam, hogy a hatóanyaga pusztán a konyhasó, amire a macska vedeli a vizet. Továbbá, méregdrága volt. Végül, egyik sem ettől jött rendbe, de még csak a keservesen viselt katéterektől sem, hanem teljesen más dolgoktól.
#7: Nem jól tudod, vagy ügynökölsz a Royal Caninnak. A macska húsevő, ezért a vizelete savas kémhatású. Struvit kő minden macskában képződik, de ha a vizelet pH-ja megfelelően savas, akkor azok a kövek feloldódnak és nem okoznak gyulladást. A savas pH fenntartása a megoldás megfelelő táplálással és a stressz kerülésével. Amikor az én macskáimnak alsóhugyúti megbetegedése volt, a vizeletük pH-ja eltolódott lúgos kémhatás felé.
A DL-Methionin az, ami savasítja a macska vizeletét, ezt annak idején a táplálékukba kellett keverni. Szerencsére, ma már sok száraztápban bele rakják, nézni kell az összetevőket.
Tapasztalatból mondom, hogy mindkét macskám, aminek UTI (hugyúti fertőzés) betegsége volt, akkor betegedett meg, amikor hossza stressz érte őket. (Állatorvos cáfolta, valszeg nem olvasta az angolszász irodalmat erről.)
Egyébként még a termékleírásban is ez áll:
"A Royal Canin Feline Urinary S/O tápot 5-12 hétig etesse a struvit kövek feloldására, és 6 hónapig a struvit kövek újbóli előfordulásának csökkentésére."
"a kiújuló idiopathiás húgyhólyaggyulladás kezelésére a Urinary S/O Feline nedves változata ajánlott."
Szó sincs róla, hogy egész életében ezzel kell etetni az állatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!