Falun élünk és elkövettem azt a hibát h az ételmaradékot, a saját cicánk által meghagyott maradékokat kiszórom a ház elé ahol a kevésbé szerencsés cicuk megeszik. mi a teendő a következőben?
Szerintem is távolabb kell etetned, így talán átszoknak a kóborok.
Nem tudom mit jelent a ház elé?! Ha kerítésen belül, vagyis az udvarodba etetsz akkor ezentúl a kerítésen kívül etess az utcán, így talán ki szoknak az udvarból és az újra a te macskádé lehet.
Ja és a sajátod kajáját védettebb helyre rakd, esetleg bent etesd, mert valószínűleg az övét is megeszik.
Távolabb remélem azt jelenti, nem más háza környékére.
Me etesd a macskákat, ameddig el nem szoknak, tartsd bent a sajátodat.
3as nem moslék, a ház előtt pázsitra dobálom ki, ami a miénk, összesen 3an lakunk az utcában jó távol egymástól. a többiben vélhetően igazad van. engem az zavar h a mienket elkezdte a fő kosztos látogató terrorizálni és az retteg már az udvarunkon is :(
nem rakok már ki kaját de a pszihés kárt kellene helyrehoznom
Hát először is, a fontosabb az lenne, hogy ezek az állatok ivartalanítva legyenek.
Ha nincs párzás, kevesebb a bunyó, és nem növekszik a populáció.
Kezdtenek mondjuk azt a farakáson bubbaszósat kéne csapdázni.
Igen, ideálisan a macska ne járjon ki csak úgy, pláne ha nincs dolga.
Falun persze lesz egy csomó dolgozó macska, amiket arra tartanak, hogy a tanyákon összefogdossák a rágcsálókat.
Na, ha ezek kapnak vacsorát, akkor nem fognak egerészni. Azzal, hogy ezeket eteted, lehet felb@szod az összes környékbeli gazda agyát. Jani bácsi nem biztos, hogy átjön a vasvillájával, de azért jobb nem magadra haragítani a fél falut.
Ezen felül hidd el, nem akarod, hogy ezek a dolgozó macskák helyett inkább kiszórják a patkánymérget.
Márpedig ha a macska nem fogja meg a rágcsálókat, akkor valamit tenni kell.
A méregtől legyengült rágcsáló könnyű préda, amit még a kevésbé élelmes ragadozók is elkapnak - mondjuk a te cicád.
Szóval tanácsaom lenne:
-ne járjon ki a cica. ha dolga van, pl az egerészést is csinálhatja limitált térben, mondjuk a fészerbe vagy magtárba zárva. Így hatékonyabb is lesz, mert nem eszik össze minden mást.
-random macskákat ne etess falun.
-a saját macskádat ha eted, ne hagyj neki végtelen mennyiségű kaját. nem fog éhen halni, de a kinnhagyott kaja meg is rohad, meg bevonzz egy csomó más állatot, rovart, férgeket.
-ha segíteni akarsz, akkor csapdázz és ivartalaníttass. Akár csak egy-két állatot kivenni a tenyészetből. Még ha ezek vadak is, és vissza kell őket ereszteni a régi életformájukba, akkor is jóval kevesebb új macska születik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!