Ivartalanitott a macskatok? Milyen elonye es hatranya van az ivartalanitasnak?
Mar 11 eves nosteny, 10 eve ivartalan.
Nem tapasztaltam hatranyat eddig, csak elonyet. Nem tuzel, nem jelol.
O pl nem lett hizekony se mutet utan, sima tapot eszik, nem sterilt.
De tudom, hogy ez talan a leggyakoribb mellekhatas, mert ivartalanitas utan kicsit ellustulnak, de oda kell figyelni a cicakra, hogy ne hizzanak el, aztan ennyi.
Kandúr: nem jelöl, ami rettenet büdös (lakásban főleg), nem verekszik, nem csavarog el, nem kap el betegséget ilyen miatt. Kb. fél nap alatt felépül.
Nőstény: nem lesz évi 2-3 fialássaal egy rakat kismacska, amit utána nem tudsz hiva rakni és már következő éven ők is fialnak. Megeleződ a tüzeléssel járó kellemetlenséget, szökéseket (folyamatos vernya, akár a lakás, bútorok tönkretételéig fajul, aludni se hagy) betegséget. A macskát is megviseli a folyamatos fialás. Nem kap el nemibetegséget és egyéb betegséget, nem lesz gennyes méhgyulladása (ivartalanítással minimális, ha a méhét nem veszik ki, ha meg igen akkor nulla). Műtét kicsit bonyolultabb, jobban megviseli, 2 hét kb. a teljes felépülés. Enyémek nem híztak el. Sokkal nyugodtabb, bújósabbak.
Hím és nőstény testvérpár. A hym nem spriccel. A nősténynek nem kell végkínlódnia a tüzeléses mizériát, nem pározza be a hím.
Hátrány: a nőstényt kicsit megviselte a műtét, gyenge volt napokig utána.
Hátránya a gyakori húgykövesség,ez gyakran speciális tápot igényel.
Miért nem írjátok ezt le??
2 fiú macskám van
Előny: nem lesznek kangörcsösök, nem akarnak kimenni, mondhatni megragadtak kisgyerek szinten
Nem verekednek össze
6-os, azert annyira nem gyakori, hajlam kerdese is.
En pl speciel nem irtam, mert tapasztalatot irtam, ami nem ez volt, de igazad van, meg kell emliteni ezt is.
Viszont a hugykovesseget, ami a biologai sajatossagok miatt inkabb a kandurokat erinti, meg lehet elozni steril tappal, kis tulzassal minden sarkon kapni, semmi extra.
Ha mar kialakult valamilyen oknal fogva, akkor kell a gyogytap.
Koszonom mindenkinek :)
Ne haragudjatok ha bazi nagy hulyeseget kerdezek, de tulajdonkeppen eltavolitjak a cica nemiszervet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!