Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Az utóbbi időben máshogy...

Az utóbbi időben máshogy viselkedik a kiscicám. Mi baja lehet?

Figyelt kérdés

Nemrég találtunk 2 kislány cicát kirakva a körforgalom közepére. Nagyon picikék, 2-2,5 hónaposak lehetnek. Hazahoztam őket a panelba, amíg nem találunk nekik gazdit. Már van egy nagy kancicánk. Az egyik kicsi nagyobb egy picit, régen az sírt mindig, és kívánkozott ölbe, a másik, a pici meg eljátszott a naggyal. Az utóbbi egy hétben azonban a kicsi sír folyton, akar ölbejönni, és nem hajlandó egy kicsit sem játszani a többiekkel. (Most meg a nagyobb ökörködik folyamatosan a nagycicával.)

Mi lehet a baja? Lebetegedett? Valami lelki gond, vagy mi? Kérlek, segítsetek, nem akarom, hogy baja essen!

2010. okt. 16. 11:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha egyébként eszik, mozog, és nem gubbaszt egyfolytában, akkor minden rendben. Ha beteg, azt egy tapasztalt macskatartó észre veszi. És te az vagy szerintem (ha már van egy nagy cicád). Azért figyelj oda rá, ha fogy, megváltozik a széklete, nem hajlandó enni, vidd dokihoz. Oltatni pedig 3 hónaposan vidd el őket mindenképpen! Ha már ottvagy a doki megnézi nincs-e valami baja.
2010. okt. 18. 15:42
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy végre válaszolt valaki...

Eszeget, de sajnos nem olyan sokat. A párizsit azért jobban eszi, így szoktam vele kicsit kivételezni, és nem konzervet, hanem párizsit adok neki... de csak feleakkora, mint a tesója. Mozogni is mozog, de nem igazán... viszont nem csak gubbaszt egész nap... a széklete mindig más.

Remélem, nincs akkora probléma... csak nem tudom, hogy mit tegyek vele, normális-e ez, hogy nem olyan játékos, mint a másik...

Remé

2010. okt. 19. 14:50
 3/4 anonim ***** válasza:
Nincs cicám, de legalábbis embernek a párizsi nem valami értékes táplálék. Az egy dolog, hogy a száraz kaját nem eszi, de a szaftos vagy pépes macskakaját se? Kisicának összeállított konzervet kéne kapnia. És mutasd meg orvosnak, neki nagyobb tapasztalata van. De lehet, hogy csak stresses lett és sokáig tart, mire felépül.
2010. okt. 19. 16:18
 4/4 A kérdező kommentje:
Nem, nem nagyon ette azt a macskakaját sem. A kiscicáknak valót sem igazán. Ami úgy jobban érdekelte, az tényleg a párizsi és néha a májkrém volt. De tegnap délután találtam nekik gazdikat - aranyosnak tűntek -, nekik elmondtam róla mindent, amit tudni kell, hogy viselkedik, mit eszik, stb... remélem majd viszik oltatni és vigyáznak rá... köszönöm a válaszokat!
2010. okt. 20. 07:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!