Mivel lehetne azt megoldani, hogy a szomszéd macskája ne jöjjön át a mi udvarunkra?
Pedig vagy az a megoldás, vagy beszerzel egy kutyát ami elkergeti.
Na de a kutya is tönkreteheti a kerti fotelodat és mást is.
A saját cica is megoldás lehet, de azért próbálkozhatsz egyszerűbben is:
- árulnak macskariasztó sprayt
- ecetes lemosás
- elvileg a cicák utálják a citrusok illatát is, kipróbálhatod olaj, spray stb. formájában is, sőt, akár a héját is kiszórhatod
- van, aki a kutyaszőrre esküszik, de az mondjuk egy kerti bútoron szibte ugyanolyan undi, mint a macskák nyoma...
Olvastam még a macskamentát is, de azt van olyan macska, amelyik kifejezetten szereti, úgyhogy azzal csak akkor kísérleteznék, ha már semmi nem jött be.
Macskabiztos kerítés. Vagy kétoldalas ragasztószalag oda, ahová nem szeretnéd ha odamenne. Arra figyelj, hogy ne legyen túl erős a ragasztó, épp csak annyira, hogy kicsit tapadjon a kezedhez mikor elkezded lehúzni róla.
Egyébként meg beszélj a szomszéddal, hogy ez így nem lesz jó.
Ezek a hülye házi praktikák nem hatásosak. Gazolajjal is lelocsolhatod a házat, akkor is oda megy.
A macskabiztos kerítés pedig nagyon drága. Annyit nem éri meg költeni más macskája miatt.
Macskariasztó sprayt én próbáltam már, semmit se használt.
Kutyát csak ezért ne vegyetek, de ha alapból gondolkoztatok mostanában a családbővítésen, egy kinti kutya elijesztheti (persze ez függ attól is, hogy az adott kutya kergeti-e a macskákat, na meg ettől is be tud osonni).
A legjobbak szerintem a citrusfélék. Mandarint és hasonlókat tenni a kerti bútorok környékére vagy körbeszórni narancshéjjal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!