Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Az udvaromba fialt tippem...

Az udvaromba fialt tippem szerint valamelyik szomszédomnak a macskája 6 kismacskát. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

1. Hagyjam őket békében ott ahol vannak az anyja majd gondjukat viseli , eteti őket felneveli őket és majd tovább állnak....

2. Vegyem őket én gondozásba. Etessem őket és keressek nekik gazdit?

Nem értek a macskákhoz annyit tudok sokkal önállóbbak mint a kutyák.De Kb minden évben 2x5 kölyköt oda fial valamilyen macska hozzánk és egy idő után eltűnnek és soha nem látom őket. Én arra gondolok, hogy ezen macskák nagy része elpusztul, vagy rosszul gondolom és elköltöznek a környező településekre/erdőkbe és boldogan élnek kóbor macskaként? A szomszédomnál biztos nem maradnak, anya macska nem viszi őket haza mert nem látom gyarapodni nála a macskaállományt.

Szerintetek?

Én kész vagyok gondjukat viselni addig míg nem találok gazdit ha nem sikerül utána is. Mint írtam nem értek a macskákhoz nem tudom milyen idősek lehetnek, egy idős macska jár hozzájuk (valszeg az anyjuk) de az tuti hogy már nem szopnak foguk van, elég félősek vicsorognak rám ha megjelenek, ha a 2-es a helyes megoldás akkor hogyan fogjam be őket, és hogyan nyerjem el a bizalmukat?

Köszi a válaszokat!

2023. aug. 21. 22:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
59%
Valószínűleg kóbor. A cica nem fial idegen helyre ha van neki bárhol "otthona". A kiscicákat 8 hetes korukban ha megérik facebook csoportokban el lehet ajándékozni. Ebben helyi állatvédők is szívesen segítenek, kirakják az ő nagy látogatottságú oldalukra és sokkal gyorsabban gazdira találnak. Érdemes már most felvenni velük a kapcsolatot hogy ez történt és mit tudnak majd segíteni.
2023. aug. 22. 06:20
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Kismacskáknak gazdát találni akkor is nehéz, ha a közízlesnek megfelelő módon "szépek" (például nem fekete), szelídek (vad kismacskáknak ennyi esélye sincs, a szocializációjuk pedig 7 hetesen zárul) és te viszed házhoz az érdeklődőknek.

Értem, hogy sajnálod szegény kölyköket, de ezek tudatában gondolkodj. Az anyákat kellene csapdázni és elvinni ivartalanítani, de az is a te pénzed. Elvileg lehetne próbálkozni állatvédőknél, de mostanában annyira sincs pénzük mint eddig.

2023. aug. 22. 06:47
 13/15 anonim ***** válasza:
51%
Kóbor macska esetén amint etetni kezded a tiéd lesz, mondhatsz bármit.
2023. aug. 22. 07:00
 14/15 anonim ***** válasza:
87%

"neki az ivartalanítását a gazdájának kell megoldania"

Nyilvánvalóan nem fogja, így viszont nem fog változni semmi. Nem olyan könnyű ám felelősségteljes gazdit találni, pláne ha több száz gazdára váró kismacska kerül fel heti szinten mindenféle oldalakra. A másik az, hogy a felesleges szaporulattal más macskák elől veszed el a gazdisodás lehetőségét.

Az, hogy gazdit keresel nekik, nem oldja meg a problémát. Egy macska évente többször is fialhat, szóval... jó sok dolgod lesz az állandó gazdikereséssel.

Lehet, hogy az anyacica befogása és ivartalanítása problémásabbnak tűnik rövid távon, de hosszú távon csak ez a megoldás.

2023. aug. 22. 07:02
 15/15 anonim ***** válasza:

Az anyamacska gazdája láthatóan tojik az állatra, nem fogja ivartalanítani.

Olyan meg nincs, hogy kóborként boldogan élnek a macskák. Folytonos éhezés, betegségek, és szerintem nem sok kóbor lehet, ami végelgyengülésben múlik ki, és nem abban, hogy elgázolják/megmérgezik/széttépi egy kutya/éhenhal, stb.

Rendes tőled, hogy csinálni akarsz valamit, én ajánlanám, hogy macskamentő szervezettel vedd fel a kapcsolatot. Ha nem ismersz helyit, akkor Maved-nek írj. Kiscicákat általában előbbre veszik, hamarabb intézkednek. Ha hajlandó vagy nekik segíteni (pl odaadják neked az élvefogó csapdát, ha te becsapdázd az anyamacskát, ill. Pl ideiglenes ellátsd a macskákat), akkor még szivesebben segitenek. Majdnem mindig van valahol ivartalanítási akció, a macskamentésen keresztül el lehet intézni az anyamacska ivartalanítását, neked nem feltétlenül kerül pénzbe, csak ki kell nyisd a szádat és fel kell keresd őket.

A kicsiknek meg kezdj el kaját kitenni, ha már elég nagyok a szilárd táplálékhoz, így őket könnyű lesz befogni. Az anyát valószínűleg csak csapdázni lehet.

2023. aug. 22. 07:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!