Hasmenéses a kismacskám, mire figyeljek oda?
Holnap tudom leghamarabb dokihoz vinni. Megy a hasa, háromszor kakilt az álomba, egyszer rám (ez épp csak egy kicsi adag volt, talán pukizott és kijött belöle), kétszer vettem észre, hogy kicsöppen belőle. Tegnap sok kaját kapott, nagyon éhesnek tűnt, megsajnáltam, talán ez a gond, talán más. De nagyon aggódok érte. Vacsorát-reggelit adják neki, vagy inkább ne, valahol azt olvastam, hogy jó koplaltatni, valahol azt, hogy nem.
Kicsit enerváltnak tűnik, de nem vészes, játszott is, szaladgált is, de lustább, mint általában.
"Mivel a konzerv javarészt víz, ezért hasmenést okozhat, főként kölyökmacskánál. Ez tény!"
Ennyi erővel a vízivás is hasmenéssel járna. Attól, hogy rábiggyeszted valamire, hogy "tény", még nem lesz igaz :)
"Ha fullba eteti az ember nedvessel, meg zsíros kajával, nem csoda, hogy hasmenéses lesz.."
Egy, utána kéne nézni az általánosan ajánlott etetési módnak, nem ilyen népi hiedelmek szintén cherry-pickingelni a "tényeket". Kettő, a konzervet és a zsírosatt másodjára rakod egy kategóriába, ami félrevezető. A zsírra szüksége van a macska szervezetének, és messze kevesebb van belőle a legtöbb kajában, mint amire szükségük lenne. Ellenben pl tele vannak gabonafélékkel, keményítővel, ami a macska emésztőrendszere nem emészt megfelelően, hanem kb átmegy rajta. Szóval ha lenne alap biológiai ismereted a macskákról, itt már sejthetnéd, hogy sokkal nagyobb eséllyel okozhatná a keményítő és cukortartalom a hasmenést, mint a zsír... Másrészt tényleg zsírossal etetni kb akkor lehetne, ha házi maradékkal eteted vagy csirkebőrrel, egyik sem normális táplálás, a kérdező sem írt efélét.
Olvass többet, ne hülyítsd szegény kérdezőt tudománytalan baromságokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!