Akik már szoktattak össze két cicát. Hogyan teltek az összeszoktatás napjai/hetei?
Első reakciójuk mi volt egymás láttán? Mennyi idős volt a két cica? Mennyi időbe telt, míg megkedvelték egymást? Milyen módszerekkel szoktattad őket?
Nagyon az elején vagyok az összeszoktatásnak, kicsit jó lenne olvasgatni “sikersztorikat” hogy megnyugodjak.
Azon aggódom, hogyha nem sikerül, mihez kezdek, mert mindkettejük fontosak számomra. Fokozatosság, óvatosság az megvan, és tudom hogy akár őszig eltarthat a dolog. Nem türelmetlen vagyok, csak bennem van az, hogy mi van ha nem jönnek ki.
Eddig igen, remélem hétről - hétre javul a helyzet.
Még jöhetnek válaszok / tapasztalatok, jó olvasgatni.
Na a felnőtt kandúrom megoldotta a helyzetet.
Még a kicsi előtt pár naponta volt egy olyan rituálénk, hogy az ágy alá begurult labdákat kiszedettem vele.
Ugye az ágy alatt van egy kb 5 centis rés ami alatt begurul. A matracot felemelem, odébb tolom a lécet, és már ugrik is be alá. Randalírozik az ágy alatt, kb 6-7 labda kigurul, majd nyávogással jelzi hogy végzett és hogy már unja a dolgot.
Pár nappal ezelőtt bekéredzkedett, megfogtuk a kicsit. Kajált, majd az ágy alá akart bemenni, karmolászta a matracot, finoman jelezve a dolgot.
Akkor hirtelen kapcsoltam, hogy ez egy rohadt jó ötlet. Kandúr az ágy alatt, a kicsi pedig szabadon, úgysem bírja megállni hogy ne menjen oda.
Hallottam a nagyot az ágy alól fújtatni, de nem aggódtam, mivel együtt voltak, mégis külön.
A nagy nyúlkált ki az ágy alól, a kicsi pedig be. Kandúrom még fújtatni, morogni is elfelejtett, átment az egész játékba, ami ráadásul vicces látványt is nyújtott.
Másnap is kitalálta hogy bemegy az ágy alá. Utána már én mondtam neki, de szívesen ugrott megint be.
Aztán arra lettem figyelmes, hogy a kicsi társaságát keresi az ágyon kívül is. Mondom oké, találkozzanak.
Összeszagoltak, nagy megijedt tőle és elfutott.
A múlt éjszaka viszont arra keltem, hogy rohangálnak, pofozkodnak, csúsznak a padlón. Egyből felriadtam és néztem a kandúrom reakcióját. Karmok visszahúzva, úgy adta a pofont a másiknak, a kicsi pedig úgy szintén.
Mondom ezek játszanak. :D
Mind a kettő kiugrott az ablakon, én utánuk mentem. Hol a kandúr kergette a kicsit, hol pedig fordítva. Ugráltak, pattogtak, visszamentek a szobába, aztán megint az udvarra. Elaludtam a nagy csatazajban, majd reggel kinyitva a szememet a kicsi arca volt előttem, teljesen ki volt dőlve. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!