Hogyan tudnám megakadájozni hogy a szomszéd macskája az én kertemben át jöjjön?
Millio kerdes van errol, a valasz az, hogy kb sehogy.
Esetleg a teraszt ugy ahogy van, halozd be, az kint tartja.
Valami erőtér kéne a ház köré. Nem akarok cinikus lenni, értem a problémád, de itt egy picit neked vannak extra igényeid. (40 papagájt akarsz nyugalomban tartani egy falu udvarán) Arra éjszaka jár nyest is, menyét is, talán még patkány is, azok is ilyesztegetik őket, de nem szeretnéd gondolom őket is kitiltani? Gondolom falun vagy, ott mindenhová megy a macska és ez így normális, abba viszont egyet értek hogy igazi türhőség nem ivartalanítani a macskát. Ez pedig a hugyozásra is megoldás lenne.
Amit én csinálnék az az hogy megprobálnám befogni a macskát és elvinni ivartalanítani, majd a megfelelő lábadozás után vissza engedni. Ennek hogy amikor meglátod éppen elkezded hajkurászni szerencsétlent semmi értelme.
6-ossal értek egyet, ugyanezt csináltam már. A kijárós macska (mármint amelyik át tud jutni más telkére, az utcára) az egyenlő a kóborral, amelyiket valaki etet. Ha még ivaros is, külön felháborító.
Nekem ráadásul kutyám is van, aki a saját macskáinkkal jól kijön, idegen kutyát/macskát nem tolerálja. Szomszéd macskája háromszor is bevetődött ennek ellenére hozzánk, noha macskabiztos a kerítésünk, de ez elsősorban a mieinket hivatott bent tartani... A kutyánk is kinti-benti, a három alkalomból kétszer kint volt, és meg is rángatta szegény macsekot. Az elsőnél én vittem át a halálrarémült állatot a szomszédnak, és mondtam, hogy sajnálom (mármint a macskát, hisz' nem ő tehet róla, hogy a gazdája hülye), erre még a szomszédnak állt feljebb, hogy a "dögöm" mit művelt a cicuskájával. Ott elkezdett tikkelni a szemem, de gondolhatjátok, sokra nem mentem a papolással.
A következő esetnél befogtam a macskát, elvittem ivartalaníttatni, és egy pár várossal arrébb lakó állatmentő ismerősömmel kerestettem neki gazdát. Azóta benti cica egy felelősségteljes embernél.
Mi ráadásul forgalmas főút mellett lakunk, egymást érik a kamionok a házak előtt, aki itt kinti macskát “tart” az abszolút halálra ítéli szerencsétlent. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!