Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy szoktassam le arról a...

Hogy szoktassam le arról a macskát, hogy ne ugorjon fel a konyhapultra?

Figyelt kérdés

Sajnos nem zárható a konyhánk, egybe van a nappalival és az ebéd lővel. A cica előszeretettel szokott konyha pulton aludni meg rohangálni, ugyanis tökéletes kilátása van az udvarra, ahol a madarak repkednek.

Eleinte arcon fújtam vízzel, viszont nem hatja meg. Annyit értem el vele, hogy ha meglátja a kannát, akkor elrohan.

Mit lehetne tenni ?

2023. jún. 29. 09:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
40%
Nekünk teljesen bevált a spriccelés+nem szó hangos kiabálása. Persze azonnal még kölyök korában. Öt ilyen után megtanulta hogy a konyhapultra és asztalra nem lehet felmenni. Már felnőtt nagy macska, soha nem megy fel azóta sem. Viszont nekünk azt mondta egy macska tenyésztő, hogy csak két dolgot tud megtanulni a macska, mondjuk a konyhapultot, és konyha asztalt. Máshonnan viszont nem lehet letiltani, hogy mondjuk ágyra sem, kanapéra sem, szekrényekre sem, csak két dolgot tanítsunk meg neki. És valóban így van, nálunk bevált.
2023. jún. 29. 18:36
 12/14 anonim ***** válasza:
55%
Azért a macskák szerintem ennél okosabbak, mint két dolgot lennének képesek megtanulni. Vagy mégse?
2023. jún. 30. 09:31
 13/14 anonim ***** válasza:
36%
12. Úgy értem, hogy két dologra nem lehet felugrani, de a többire igen, ezt tanuljál meg gyorsan. Így mondta egyszer nekünk egy macska tenyésztő. Konyhapultra és konyha asztalra nem megy fel, viszont a komódra, kanapéra, cipős szekrényre, szóval mindenhová igen, ezekről nem tudtuk leszoktatni.:)
2023. jún. 30. 10:24
 14/14 anonim ***** válasza:
71%

Nálunk a negatív megerősítés vált be. Vizes üveg spricnivel.

Ez van, próbáltunk ezer trükköt, azzal gyorsan megtanulta.

2023. jún. 30. 10:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!