Hogy szoktassam le arról a macskát, hogy ne ugorjon fel a konyhapultra?
Figyelt kérdés
Sajnos nem zárható a konyhánk, egybe van a nappalival és az ebéd lővel. A cica előszeretettel szokott konyha pulton aludni meg rohangálni, ugyanis tökéletes kilátása van az udvarra, ahol a madarak repkednek.
Eleinte arcon fújtam vízzel, viszont nem hatja meg. Annyit értem el vele, hogy ha meglátja a kannát, akkor elrohan.
Mit lehetne tenni ?
2023. jún. 29. 09:01
11/14 anonim válasza:
Nekünk teljesen bevált a spriccelés+nem szó hangos kiabálása. Persze azonnal még kölyök korában. Öt ilyen után megtanulta hogy a konyhapultra és asztalra nem lehet felmenni. Már felnőtt nagy macska, soha nem megy fel azóta sem. Viszont nekünk azt mondta egy macska tenyésztő, hogy csak két dolgot tud megtanulni a macska, mondjuk a konyhapultot, és konyha asztalt. Máshonnan viszont nem lehet letiltani, hogy mondjuk ágyra sem, kanapéra sem, szekrényekre sem, csak két dolgot tanítsunk meg neki. És valóban így van, nálunk bevált.
12/14 anonim válasza:
Azért a macskák szerintem ennél okosabbak, mint két dolgot lennének képesek megtanulni. Vagy mégse?
13/14 anonim válasza:
12. Úgy értem, hogy két dologra nem lehet felugrani, de a többire igen, ezt tanuljál meg gyorsan. Így mondta egyszer nekünk egy macska tenyésztő. Konyhapultra és konyha asztalra nem megy fel, viszont a komódra, kanapéra, cipős szekrényre, szóval mindenhová igen, ezekről nem tudtuk leszoktatni.:)
14/14 anonim válasza:
Nálunk a negatív megerősítés vált be. Vizes üveg spricnivel.
Ez van, próbáltunk ezer trükköt, azzal gyorsan megtanulta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!