Hogyan "mutassam" be a cicámnak az új lakótársát, egy kutyát?
Fú hát ez nagyon nem egyszerű eset...Biztos nagy trauma lesz a cicának. A kutya egyébként macskához szoktatott? Mert ha nem lakott még cicával akkor bizony életveszélyes őket kettesben egyedül hagyni!
Amúgy szerintem első 3-4 napban zárjátok őket külön szobába, de a szagukat ismertessétek meg egymással, mosjuk a kutya pokróvát a cicához, a cicáét a kutyához vigyétek be, a lényeg hogy megszokják egymás szagát. Ezután be lehet őket mutatni egymásnak, de mindenképpen óvatosan, a kutyára rakjatok szájkosarat, vagy esetleg az egyik állatot ketrecbe rakhatjátok arra a kb fél órára. Ezt ismételjétek meg minden nap, de még mindig tartsátok külön szobában őket. remélhetőleg egy idő után egyre közelebb lehet őket engedni, és a cica félelme is elmúlik.
Szia! Én úgy hallottam, hogy könnyebben összeszoknak, ha ugyanazzal a kutya- vagy cicasamponnal fürdetik meg őket a nagy találkozás előtt, és akkor hasonló lesz az illatuk. Illetve megpróbálhatod azt is, hogy mindkettő alvóshelyére odarakod a másik rongyát, hogy szokják egymás szagát, persze ezt is az összeköltözés előtt kéne még.
Biztos nem lesz egyszerű összeszoktatni őket, de azért remélem sikerülni fog! Sok szerencsét hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!