Mi a legjobb megoldás a családi ház udvarára piszkító macskák távoltartására?
Sziasztok,
az utcánkban rengetegen tartanak macskát, kint az udvaron, így nagyon sok macska jár át hozzánk is a mi udvarunkra, ide piszkítanak, ami önmagában is bosszantó, pláne, hogy van 2, 2 év alatti kisfiam, akik nagyon szeretnek kint játszani, viszont a macskák pisijét-kakiját kerülgetni, takarítani egyre idegesítöbb. Nem szeretném, hogy a gyerekeim betegek legyenek a macskák miatt, akinek van tapasztalata, hogyan lehet ezeket a macskákat hatásosan távol tartani, kérem ìrja meg! (Próbáltam ecetet, próbáltam mindig elzavarni őket, slaggal locsolni, stb...nem úgy tűnik, hogy tanulnának belőle. :D) Továbbá, van valami jogi kötelezettség a macskatartóknak, ami arra vonatkozik, hogy saját telken belül kell tartani a macskát?
A jogot ne eröltesd. Nem láttam olyan macskát akit a paragrafus visszatart. A gazdát pedig nem tudod beazonosítani.
Kutya, valami kis közepes termetű megoldás. Nekem abból lett elegem, hogy a macskák mindenhova jelölgettek, még a kilincsre is ráspricceltek. Iszonyat bűz volt a kertben.
Hazahoztam egy 7 hónapos nemetjuhász kutyát. Fél éven belül minden macska tudta, hogy tabu a kertünk. Megszünt a probléma.
Más.
Létezik még aksis, napelemes macska riasztó.
Nagyfrekvenciás hangot sugároz ami az emberi fülnek nem hallható de a macskát nagyon zavarja, elkerüli. Hatotávolságot, specifikumokat nem tudok, de percek alatt találsz a neten ilyet.
Hátránya, hogy nem olcsó.
Tapasztalatom nincs vele, talán valaki használt már itt ilyet és segít
Ezek az ultrahangos riasztók semmit sem érnek, ne költs rá.
Macskabiztos kerítés vagy kutya a megoldás.
Azert az nem a teljes igazsag, hogy a kutya megoldas. Attol fugg.
Nekem van kutyam, de mivel kistestu, rovid a szore, ezert nem csak kinti. Igy amikor epp nincs kint, a macskak ugyanugy jonnek es szeretettel lehugyozzak a kinti butorokat, ha ki vannak rakva.
Gyulolom, hogy en szopok masok miatt.
Es a kutyaval meg az a “baj”, hogy nyilvan csak emiatt inkabb ne tartson senki, hiszen foglalkozni kell veluk, komoly penzbe kerul az etetes, allatorvos, nem eleg csak kirakni oket a kertbe es csokolom.
Vagy veszel egy kutyát, ami szintén piszkít, vagy drasztikus módszereket alkalmazol.
A törvény nem vonatkozik a macskásokra. (legalábbis sehol se tartatják be velük)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!