Kb 5 hetes macskakölykök szemei csipásak. Mivel lehet ezt gyógyítani?
Figyelt kérdés
Lefialt nálunk egy macska. Még sosem volt ilyen, mert eddig csak kutyáink voltak. Megsajnáltam őket, így etetem az anyjukat. A kölykök még szopnak. A szemük már kinyílt, de csipásak. Elég vadak, megsímogatni nem nagyon lehet őket. Mit lehet ilyenkor tenni? Elmúlik magától is, vagy szükséges a gyógyítás?2023. jún. 15. 09:14
1/9 anonim válasza:
Sokat segít, ha kamillás vattával naponta kétszer - háromszor áttörölgeted.
Lehet olyat, hogy veszel filteres kamilla teát, pár száz forint pl. a Spar Budget. Azt leforrázod egy kevés vízzel, majd ha kihűlt, magával a filterrel törölgeted a szemüket.
Ha jól értem kóbor cicák. Helyi állatorvostól kérj segítséget, hogy mielőbb menhelyre kerülhessenek.
2/9 anonim válasza:
Ha nem javul a kamillától, szemcseppet vagy szemkenőcsöt kell alkalmazni. Figyelni kell, mert sok kismacska szeme macskanátha vagy herpesz vírussal fertőzött, és nagyon csúnya állapot alakulhat ki belőle.
3/9 anonim válasza:
A kamillia szárít, nem ajánlott. Kölyökmacskáknál előfordul a csipás szem, az anya gondatlansága, poros környezet, de a sok alvás is okozhatja. Általában elmúlik magától, ahogy a kicsik maguk is elkezdenek tisztálkodni. Ha nagyon csúnyán csipás, pirosas, gyulladt a szemük, langyos vizes vattával vagy bórvízzel töröld át a szemüket, vagy kérj rá állatorvostól szemcseppet, kenőcsöt. Mivel írod, hogy vadak, szerintem annyira erőltess semmit, szarrá fognak karmolni, aztán ápolgathatod magadat is.
5/9 A kérdező kommentje:
Megsajnáltam ezeket a kis nyavajásokat, főzök kamilla teát és kipróbálom. Ha karmolásznak, akkor nem bántom őket. Az anyjuk egyébként jó tehén! Mind a négy kölyköt szoptatja és nem soványak, jó húsban vannak! Miattuk rendeltem házi tejet is, amit már a kölykök is kezdenek nyalogatni. Az anyjuk sem válogatós, mindíg elmosogat!
2023. jún. 15. 14:43
6/9 anonim válasza:
Azt tudod, hogy a nyakuk felső részén, a "grabancuknál" kell megfogni őket, akkor reflexből lenyugodnak?
Ha az anyjuk szoptatja őket, minek a házi tej? A tej egyébként -a közhiedelemmel ellentétben nem jó a macskáknak.
7/9 A kérdező kommentje:
A tejet az anyjuknak adom. Meg amit én is eszek. Annyira nem főzhetek rosszul, mert idáig mindig üres tányér fogadott. Ha nem tetszik, nem tartom őket fogva, akár mikor leléphetnek.
2023. jún. 15. 19:57
8/9 anonim válasza:
A kamillás szrt ki lehetne már irtani, de mindig van egy tudatlan, aki ezzel jön.
Kamilla SZÁRÍT, NEM alkalmazzuk nyálkahártyán!
9/9 anonim válasza:
Mit nem értesz azon, hogy a tej NEM jó a macskának? Laktózintoleráns, ergo össze fosik majd mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!