Miért nem szereti a macskám, ha kefélem a szőrét?
Egy benti cicáról van szó, kb 3 éves (már ha ez segít vmit). Vhogy muszáj kifésülni a szőrét, különben szanaszét hagyja a lakásban. Van egy tök 'professzionális' szőrkefe, amivel először próbálkoztam. Egyszerűen annyira agresszívvá tud válni, ha a szőréhez érek, hogy nem tudom hová tenni. Először azt hittem, a kefével van baj, húzza a szőrét, vagy ilyesmi. De kipróbáltam egy tök hagyományos fésűt és ugyanaz a reakciója. Nem egy bújós cica, a simogatást is csak a feje körül tűri el, szóval gondoltam, hogy nem fog rajongani érte, de ez a reakció rendesen megijesztett.
Nem szeretném traumának kitenni, ugyanakkor jó lenne megoldást is találni. Segítsetek légyszi!
Mert nem kiskorától szoktattad hozzá.
Vidd el egy kozmetikába hátha vállalják valahol.
Pont most akartam írni, hogy ma láttam a Lidl-ben simogatós kesztyűt és hátha...de látom, megelőztek.
Amúgy meg ne egyszerre akard a szőrt leszedni a macskáról - pláne, ha már hosszabb ideje nem lett gondozva -, hanem apránként, egy-egy részterületet. Utána kapjon jutalomfalatot vagy darabka májat (amit szeret); lehet, hogy sose fogja megkedvelni a fésülést, de könnyebben elviseli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!