Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Tegnap hoztunk 2 éves ivartani...

Tegnap hoztunk 2 éves ivartanitott nőstény macskánk mellé egy 4 hónapos ivartalanított kandúrt. Nem volt túl nagy öröm a fogadtatásba a nagy fúj pofoszkodik, ma már egy fokkal jobb a helyzet talán?

Figyelt kérdés
Össze fognak szokni? Meddig tart ez az állapot? Mivel lehet könnyebbé tenni ?
2023. máj. 28. 12:17
 1/7 anonim ***** válasza:
88%
Kicsit több idő és türelem. Nem kellett volna azonnal összeengedni őket.
2023. máj. 28. 12:24
 2/7 Kólauborkával ***** válasza:
97%

Nálunk az működött (én is láttam valahol), hogy egy ajtó 2 oldalánál etettük őket, majd minden nap kicsit közelebb a nyíláshoz, végül együtt. Persze nem találkoztak nap közben, csak ilyenkor, volt külön helyük.

Mára meg egész jó spanok.

2023. máj. 28. 13:01
 3/7 anonim ***** válasza:
98%

Persze, hogy nem örültek egymásnak, egy idegen került a revírbe, természetes, hogy összeugrottak.

Legyen mindegyiknek egy olyan hely, ami csak az övé - pl egyik a konyhába, a másik a fürdöbe nem mehet, egyelöre mindegyik a saját helyén kapjon enni, de legyen olyan része is a lakásnak, ahol látják egymást, találkozhatnak, így pár hét alatt összeszoknak.

2023. máj. 28. 13:20
 4/7 anonim ***** válasza:
98%
Ez mindig így kezdődik. Aztán vagy összebarátkoznak, vagy csak eltűrik egymást, lehet, hogy sosem fognak igazán jól kijönni, de lehet, hogy kebelbarátok lesznek. Ezt nem lehet tudni előre, de eleinte persze, hogy nem repesnek az örömtől.
2023. máj. 28. 13:27
 5/7 anonim ***** válasza:
97%
Ez az elején teljesen normális, nálunk egy hét kellett, mire egyedül mertem őket hagyni. Az első 2 nap elég szörnyű volt, de aztán fokozatosan javult és 2 hét után már teljesen elfogadta, mellé feküdt időnként, mosdatta. Az elején nagyon sokat foglalkoztam a nagyobb cicával, hogy ne legyen féltékeny, nálunk ez segített szerintem a legtöbbet, illetve valahol olvastam, hogy időnként cseréljük a két cicának a párnáját vagy bármit, amin alszik, hogy ezzel is szokják egymás szagát. Úgy tűnt, hogy ez is segít.
2023. máj. 28. 13:54
 6/7 anonim ***** válasza:
2 felnőtt macska mellé hoztunk egy kicsit. A kandúr félt tőle eleinte, a nőstény macska foggal körömmel tiltakozott, sajnos ő eléggé antiszociális amúgy is. Az első időszakban folyamatosan vernyákolt, fújt, még ránk is! Reklamált h vigyük innen ezt a valamit 😅 feliway friends segített sokat az első napokban. A kandúrral hamar lepacsiztak, sztem pár hét kellett, a lány macsek kb 1 hónap után hagyta abba a fújást. Mára már elfogadta, de nem csipázza továbbra sem. Bár ahogy elnézem a helyzet folyamatosan javul... fél év telt el, néha már ha jó napja játszanak is 10 mp ig, aztán ennyi. Én azt mondom ha a mienk megszokta, akkor nálatok sem lesz gond. Adj nekik időt. Menni fog.
2023. jún. 1. 23:01
 7/7 A kérdező kommentje:
Valami csoda történt de a 3 nap után haverok lettek nem tudjuk hogyan de meg békélt vele a nagy egész nap rohangálnak kisebb bunyok vannak de csak játszásból együtt alszanak nyalják egymást 🤗
2023. jún. 12. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!