Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mivel lehetne távol tartani a...

Mivel lehetne távol tartani a szomszéd kan macskáját a nyitott teraszunktól?

Figyelt kérdés
Sajnos rendszeresen odajár és nagyon unom már, hogy mindent megjelöl. Lepisili az ajtót, a falat, a szekrényt. Nagyon bosszantó. Nekünk is van egy kinti nőstény macskánk. Már ott tartunk, hogy a teraszon lévő saját dobozát nem hajlandó használni, mert gondolom már azon is érzi az idegen macska szagát. Inkább alszik a szekrény tetején szegény. A miénk ennivalóját, tányérját -ha nem felejtjük el- elpakoljuk, de a szomszéd kandúr valószínűleg azt is keresi, hogy mit ehetne. Mivel tudnám elűzni? Kutyánk egyelőre sajnos nem lesz, valami más megoldás kéne.

2023. máj. 18. 10:28
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

10#

Sajnos nem igazán, a macska mindenen átjut, ha akar...

2023. máj. 18. 12:49
 12/24 anonim ***** válasza:
58%
Falun szinte mindenhol probléma. Mert a sok falusi eteti a macskát, de arra nincs esze de pénze, hogy ivartalaníttassa. Aztán lesz egy nagy rakás alom, azok megint tovább fognak szaporodni. Nem szeretem a kegyetlen megoldásokat, de ezeket ki kéne lövetni, mert ennek így soha nem lesz vége.
2023. máj. 18. 12:54
 13/24 anonim ***** válasza:
82%

12:49

Ha nem tud se keresztül, se alul átbújni. Akkor azért egy 2 méteres kerítéssel nem vesződik csak kiváncsiságból.

Tudom, nagyon nehéz teljesen kizárni, de ha kellőképpen megnehezíted a bejutást, már az is csökkentheti a jelölgetés gyakoriságát.

Persze nem két forint mevenni a sűrű hálót a meglévő kerítésre sem.

2023. máj. 18. 12:59
 14/24 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy érdemesebb lenne a tulajjal beszélnem, hogy ivartalanítsa a kandúrját, hátha utána már nem jelölgetne... Talán úgy megoldódna a problémám.
2023. máj. 18. 13:11
 15/24 anonim ***** válasza:
31%

Én lehet azt mondanám a tulaj helyében, hogy ha nem az enyém, akkor megjelőli egy másik, most minek bántsam szegény macskám.

De ötletnek nem rossz, csak nehéz kivitelezni.

2023. máj. 18. 14:03
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Próbálj kölcsön kérni egy élve befogó csapdát.

Tegyük fel éjjel 2-kor elfogja a csapda, és 7-kor kiengeded, akkor 5 órán át lesz ideje gondolkozni a macskának, hogy jó helyen jár-e. A legtöbb állat nem tér vissza olyan idegen helyre, ahol már egyszer "bezárták".

Ez elég humánus, bántani sem kell.

Akár a gazdának is megmutathatod, hogy tényleg át jár hozzád, nem csak tippeled.

Sőt, ha az élve befogó mellé tudsz egy chip leolvasót is kölcsönkérni, és van chip a macskában, akkor még bizonyítékod is lesz a károkozó kiderítésére.

Minden állatért a gazdi a felelős.

Talán elsősorban a szomszéddal beszélgetés lenne az ideális.

Másodsorban humánusan bebizonyítani a szomszédnak hogy hozzátok jár kárt okozni a macskája.

Ha ezek se működnek, akkor az élve befogóval próbálkoznék.

Legalább te is meg tudod biztosan, hogy melyik macska jár át hozzátok.

2023. máj. 18. 18:28
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
#16 De leges legelőször beszéljen a szomszéddal!
2023. máj. 18. 18:55
 18/24 A kérdező kommentje:

17#

16#

Jó ötlet, köszönöm!

2023. máj. 19. 08:20
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Semmivel nem tudod, tapasztalat. A szomszédnak 8 macskája volt, amelyeket konkrétan az utcán tartott. 2 méteres beton kerítés sem állította meg őket, röhögve ugrották át, ajtót, kint hagyott cipőket lepisálták, a kertben a virágok közé szartak, de olyan is akadt, amelyik konkrétan a járda lapra járt szarni. Próbáltam mindenféle trükköt, egyik se hatott. Hozzáteszem nekünk nem volt macskánk, pár dísz japán csirkénk csak, azt meg megették.
2023. máj. 19. 16:58
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Próbáltam a bezárós trükköt is. Este elkaptam 12 óra múlva engedtem el. Ez a nőstény anyamacskája volt. Egy két hétig nem jött, aztán megint találkoztam vele az udvaron. Kandur volt kettő, azok meg párzási időszakban éjjel az én udvaromon verekedtek rendszeresen.
2023. máj. 19. 17:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!