Mennyiben változna a viselkedése?
Van egy három éves, ivartalanított nőstény szobacicusom. Nagyon bújós, közvetlen cica, a kölyökmacskákkal eddig a környezetében gyorsan megbarátkozott, felnőtt macskával azonban veszekszik. (Családi összejöveteleken találkozik más macskákkal)
Gondolkozunk azon, hogy szeretnénk még egy cicust mellé, egy kandúrt.
Valahogy fel lehet készülni a kettejük összeszoktatására?
Van tapasztalatotok mennyire változott meg a cicus viselkedése miután kapott egy “társat”?
Nagyon ragaszkodik hozzám, én is hozzá. Ő a fontos, ha van “ellenjavaslat”, akkor az a mérvadó
Köszönöm, ha válaszoddal segítesz. :)
1-essel egyetértek. Ebben az esetben inkább egy kölyök, mint egy felnőtt macska, ha őket elviseli. Az, hogy milyen lesz majd a kapcsolatuk nem lehet előre tudni, hisz tekintheti barátnak, testvérnek, betolakodónak, gyerekének, bárminek. Plusz mindenképpen foglalkozz mindegyikkel, ne hanyagold el az új miatt a másikat.
Mielőtt lepontoznátok igen, attól függetlenül, hogy ki van ivartalanítva lehetnek anyai ösztönei, nálunk is ez volt a helyzet, mikor az ivartalanított lány mellé idehoztunk egy kölyök fiút, elkezdett anyáskodni felette, nevelte, tanította.
Az, hogy kölyök jön mellé egyértelmű :)
Nagyon szeretem ezt a Cicám, elhanyagolva semmiképp sem lesz. Ha rajtam múlna egyedül maradna, a párom szeretne még egy cicut. Két hónap múlva kerül hozzánk.
Drukkoljatok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!