Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Az alábbi esetben elaltatnátok...

Az alábbi esetben elaltatnátok a cicátokat?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Sajnos a cicámnál hiperesztéziát diagnosztizáltak.

Ez öncsonkítással, fájdalommal, agresszióval jár, mely rohamok formájaban jön- megy. Napi 3x kap gyógyszert, 5 félét, de van hogy 4x Ha nem kapja meg időben, kezdődnek a rohamok. A gyógyszerek nem szüntetik meg a problémát, csak tompítják, vagyis ígyis vannak epizódok.

Az epizódok alkalmával, rátámad a kutyánkra is, aki már retteg.

A lakást nem tudjuk elhagyni, mert sosem tudni mikor rendez vérfürdőt. Ez már kilátástalan, 5 hónapja tart(azóta ilyen durva, korábban kezelhető volt)

Közben meg amikor épp nem magát rágja egy teljesen normális, dorombolós cica. Ezért is ilyen nehéz döntés.

2023. máj. 8. 20:53
 1/10 anonim ***** válasza:
84%
Én elaltatnám. Így nem élet az élet.
2023. máj. 8. 21:00
 2/10 anonim ***** válasza:
86%
ha gyógyszerrel hatékonyan lehet kezelni, akkor nem és bevállalnám inkább hogy óraműpontossággal adok neki olyan és annyi gyógyszert amennyire szüksége van
2023. máj. 8. 21:07
 3/10 A kérdező kommentje:

Gyógyszerrel bizonyos szinten lehet tartani. Az eredetileg meg nem szűnő rohamokat jelentősen csökkentette. De az igazság az hogy nem tudjuk tartani a napi 3 -4 adagot, hiszen dolgozunk. Emiatt tehetetlennek is érzem magam.

A farkát már amputálni kellett(igaz az a megfelelő gyógyszer adása előtt volt), a lakást újra festettük a vér miatt. De ennek a veszélye mindig ott van, amint a gyógyszer kimegy

mindenközben ha éppen jól van, akkor olyan mintha mi sem lenne :(

2023. máj. 8. 21:21
 4/10 anonim ***** válasza:
82%

fuh, nehéz helyzet.

esetleg nincs olyan rokon vagy szomszéd akit meg lehet kérni hogy segítsen? én a helyetekben ezt mindenképp megpróbálnám, vagy munkával kapcsolatban részmunkaidőt, home office-t, etc ha van rá lehetőség.

2023. máj. 8. 21:36
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan elaltatnám, mert súlyosan beteg a macska, és szenvedés neki az élet.
2023. máj. 9. 09:26
 6/10 VikiNiki128 válasza:
100%
Én elaltatnám, mert ő szenved és rendben van, hogy gyógyszerrel szinten lehet tartani, de a macskának ez így nem jó. Ez egy nagyon nehéz helyzet. Remélem sikerül megoldást találni.
2023. máj. 9. 12:02
 7/10 A kérdező kommentje:

Rettenetesen nehéz, mert amikor dolgozik a gyógyszer többnyire jól van. Úgy viselkedik mintha minden rendben lenne. Csak ugyebár ahogy írtam bármilyen váratlan hatás éri akkor azonnal kétes és rohamot indikálhat. Illetve gyógyszer mellett is van pár epizód, amire ha nem figyelünk fel időben eldurvulhat.

Már nem merünk kimozdulni sem, mert félünk, hogy mire érünk haza. Ha vele tudnánk lenni 0-24 nem tenném fel a kérdést, de sajnos ez nem kivitelezhető. Csak mi vagyunk, nincs, aki segíthetne. És amúgyis nehéz találni valakit aki betud adni ennyi gyógyszert. Ha a gyógyszer kimarad akkor a baj boritékolható. Illetve a doki is elmondta, hogy minden cica más, ha meg is találjuk a megfelelő adagolást, egyik pillanatról a másikra változhat és pl több kellhet. Teljes a bizonytalanság.

Nagyon nehéz döntés, megszakad a szívem. Nem tudom eldönteni. Amikor rohama van már vinném is, de amikor jól van, és csak néz rám, akkor teljesen tehetetlenné válok.

2023. máj. 9. 14:39
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát!
2023. máj. 9. 14:39
 9/10 anonim ***** válasza:
72%
Igen
2023. máj. 9. 18:40
 10/10 A kérdező kommentje:

Ezt azoknak írom, akiknek a cicája hasonló problémákkal küzd. Erről senki sem beszél.

Vártunk pár hetet még hátha a gyógyszerek adagjainak módosításával jobb lehet helyzet. Sajnos csak minimálisan, egyértelműen látszott, hogy a cica közérzete nem jó. Hirtelen hangokra megugrott, feszült lett, más cicákkal nem jött ki, és ha úgy adódott felénk is odakapott. Elértük azt a határt, amit nem tudtunk tovább feszegetni. A család abszolút a cica hangulatától, állapotától függött, nyaralás, pihenés kizárva hisz kottára kellett a tablettáit beadni.

Életem legnehezebb döntését hoztam meg, amikor egy egészségesen kinéző, doromboló cicát elaltattam. De nyilván nem volt jól, ha mindemellett is ilyen rohamokat produkált, illetve érzékeny volt.

Nem akarok senkit sem erre buzdítani, minden cica, minden eset más. Ki kell próbálni mindent, amit lehet. Az egész üzenet lényege az, hogy nem vagy egyedül, bárhogy is döntesz, jól döntesz. Ez egy nagyon megterhelő betegség a cicának és a családnak is.

Kitartást minden gazdinak🌸

2023. máj. 31. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!