5-6 hónapos cica lehet vemhes?
Te vagy a debil kisanyám, mert ami nem tetszik arra nem válaszolsz te majom.
De neked kényszered van mindenhova odaböfögni ahol a kutya se kiváncsi rá. Miért nem az ilyeneket viszi el a vörösiszap??
A többieknek kösz.
AMÚGY MEG A 2 DEBILNEK ÜZENEM MIÉRT IS HÜLYE A KÉRDÉS??? AMIKOR LÁTHATÓ, HOGY NEM MEGSZOKOTT, DE MÉGIS ELŐFORDUL.
Szóval semmi hülyeséget nem kérdeztem.
.. hát igen, akkor elmegyek a dokihoz ő úgy is megmondja, meg így akkor lehet az ivartalanítást is előbb megejtjük. Még egyszer köszi az értelmes válaszokat.
"Kedves" kérdező!
A helyzet az sajnos hogy nagyon is igazuk van azoknak akik lehülyéztek, neked viszont túl nagy a pofád és túl kevés az eszed. Ez szomorú... És miért volt igazuk? Hát azért mert egy normális felnőtt, felelősségteljes ember legalább pár szakkönyvet elolvasna illetve pár régi macskatartóval elbeszélgetne mielőtt macskatartásra adja a fejét....
Kérdésedre válaszolva: nagyon is elképzelhető hogy 5-6 hónaposan ivarérett legyen egy cica. Egyáltalán nem ritka, sőt, általánosan 6 hónapos korban érik el az ivarérettséget (ki előbb, ki később pár héttel, ahogy az embereknél is, illetve egyes fajtiszta macskák később, 1 évesen kb) Fontos tényező hogy tüzelt-e a cica? Ha nem, akkor se 100% hogy nem terhes.
Egyébként maga a féreghajtó is okozhat puffadást. Reméljük hogy ez a helyzet...Mindenképpen, és sürgősen mutasd meg orvosnak. Ha terhes lett akkor komoly műtétnek nézhet elébe, ami kizárólag a te lelkeden szárad majd...
13:06-os vagyok:)
Nekem speciel a kérdező stílusa nem tetszik (csupa nagybetűs "üvöltözés", stb) de ez részletkérdés. Természetesen egy vemhes macskán elvégzett műtét jóval kockázatosabb, mivel ilyenkor a méh vérellátása igencsak megnő. A legtöbb orvos ezért is kéri pl hogy ne tüzeléskor hozzák az állatot műtétre ( ahelyzet hasonló).
Bár nem szakkönyvekből nevelünk gyermeket, azért merem remélni hogy a kismamák azért párat elolvasnak. Nomeg ott vannak a nagymamák akik mint tapasztalt szülők segítik a mindennapokban az ujdonsült anyát. De itt nem is nevelésről volt szó, hanem életveszélyes tudatlanságról!
Teljes mértékben egyet értek Önnel hogy meg kell akadályozni a nem kívánt szaporulatot, és azt a megfelelő módon kell tenni! Úgy hogy lehetőleg MEGELŐZZÜK a bajt! Sajnos a mai világban gyereket is bárki szülhet, és állatot is bárki tarthat, alkalmasságtól függetlenül. A gyereknek se csak szeretet kell, annál sokkal több...Remélem ebben egyet értünk.Sajnos valószínűleg azok a szülők is hasonló módon gondolkozhattak akiknek most a máltai szeretetszolgálat hordja az élelmet, mert egy 1 szobás lakásban élnek 5 gyermekkel (kérem ezt ne vegye sértésnek, önről ezt nem feltételezem) Lehet kissé nyersen, "tudományosan" közelítem meg a feltett kérdést, de nem értem hogy másként hogy lehetne, ugyanis ez egy állatorvosi, és nem nevelésbeli kérdés volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!