Lányok mi a véleményetek ?
Ki van zárva, hogy ne venném észre.
Főleg, hogy hirtelen egészséges lesz?
Meg amúgy is.
De ha akkor venném észre, mikor idehozta és a "régi" cicával ki tudja mit csinált, szerintem addig verném, míg mozog....
#3 Bár nekem nincs családom, ezek miatt nem is lesz.
Minden rémálmomban olyanokat látok, hogy a párom állat nélkül nőtt fel, nem tudja, nem ismeri, nem tudja megtanulni időben a szabályokat és egyszer anélkül nyit ablakot, hogy a cicák be lennének zárva az egyik szobába vagy elfelejti, hogy mindig kulcsra kell zárni az ajtót, mert a cica is tudja használni a kilincset vagy az asztalon konyhapulton hagyja a májkrémes tubust, sajt műanyag csomagolását, befőttes gumit, kést, ollót, konzerv dobozt/fedélt, bármit, ami hülyeség, de rájuk veszélyes és ott a baj.
Aki nem ebben nőtt fel, aki nem ismeri ezeket a cicabiztos dolgokat, amíg beleszokik, bármi baj lehet, egy percig nem lennék nyugodt.
A macska nem egy tárgy, hanem egy érző, lélegző lény.
Te mit szólnál, ha lenne egy egypetéjű ikertestvéred, te megbetegednél, én meg csak úgy lecserélnélek, mert a tesód pont ugyanúgy nézne ki?
Értem a tett mögötti jóra hasonlító szándékot, de te pedig azt értsd meg, hogy az állat megfelelő helyeken családtag, nem pedig egy helyettesíthető dolog.
A kérdésed egy paradoxon. Ha nem venném észre, akkor nem szólnék semmit, hiszen nem tudnám, nem lenne változás amire reagáljak...
De amúgy ilyet max egy kisgyerek nem vesz észre. Két egyforma állat nincs, felismered mégha a leghétköznapibb cirmos is, ha együtt éltél vele.
Ha meghal egy állatom azt elgyászolom, nem akarok helyette másikat, mindegy hogyan néz ki. Kell idő míg feldolgozza az ember és később ha úgy érzi újra nyitott szívvel válhat egy másik állat gazdijává.
Ismerek olyanokat akiknél fogyóeszköz a macska, kutya. Sőt csak ugyanolyan színűre/fajtára cserélik egyfolytában. Lehet hogy ez is egyfajta kendőzése a végességnek, így nem akarnak szembenézni a halállal, nem tudom.
A páromat abban a pillanatban kidobnám, mert tahó, és a családtagokkal sem beszélnék többé.
Ennyi.
Hát, ha úgy ki tudja cserélni, hogy nem veszem észre... Akkor meg is érdemelném a dolgot.
De még a "egyenformára tenyésztett" fajmacskák esetén is vannak eltérések, szóval már kívülről is feltűnő lenne. Ha meg szeretett állat, akkor főleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!