A macskák miért eszik meg a fialásukat?
Van hogy a macska megfial, ês megeszi a kismacskáit.
Ez miért van?
Ez csak az első fialásnál szokott megtörténni?
Ja, tuti el van kényeztetve azért fial a szomszédba. Pont ilyen tirpákok laknak mellettem is. A leprás pirosas, gennyes szemű "családtagként szetetett" macskájuk mindig a kertembe fial.
Ha otthon jól érezné magát, akkor nem random vadidegenekhez fialna. Csinálj neki olyan kis kuckót a sajat rakodódban, garázsodban, padláson, akárhol, ahol biztonságban érzi magát.
“Az én macskám is hasas lett végre.”
Mi az ,hogy végre? Tele van minden gazdátlan macskákkal. Hol menhelyen, hol az utcákon. Milliószor jobb lett volna ivartalanítani s inkább örökbe fogadni… Olyan “úri hóbortokba” már bele se menjünk ,hogy eleve nem is szabadna tudjon átmenni a szomszédhoz, nemhogy még oda fialjon.
Házban lakik a macskánk, van doboza
Korábban csak bent aludt, nem járt ki. De az utóbbi 2 hónapban megvan bolondulva azért hogy kimehessen. Az ablakban ül, kimegyek kibújik a lábamnál, és megy a szomszéd macskájához.
Akkor ne engedd ki.
Én sem értek egyet azzal, hogy hagyjuk a macskát fűvel-fával (tudtad, hogy nekik is vannak akár halálos kimenetelű nemi betegségeik is?), hogy majd legyenek kiscicái. És ha 8 kiscicája lesz? Mindet képes leszel etetni, ellátni, és szerető otthonba adni? Vagy csak kicsapod a kertbe, aztán lesz valami?
De ha már így alakult, és nem akarod ivartalanítani - vidd orvoshoz, kövesd végig a vemhességét. Ha megeszik a kicsiket, akkor sokszor valamilyen tápanyaghiány áll a háttérben, vagy terhesség alatt nem kapott elegendő tápanyagot, és a kiscica eleve életképtelen. Csak úgy vakon ne adagolj neki semmit, azzal több kárt okozhatsz. Vidd dokihoz, kövesd az ő tanácsát - bár én inkább már most ivartalanítanám, és ha akarok még cicát, akkor örökbefogadnék.
"az utóbbi 2 hónapban megvan bolondulva azért hogy kimehessen"
Persze. Mert elkezdett ivarzani. Akkor kellett volna orvoshoz vinni. Enyém is szeret kint napozni a teraszon, de amikor láttam, hogy elkezdett viszketni a micsodája, tudatosan odafigyeltem arra, hogy nehogy leléceljen addig, amíg orvoshoz nem jutunk. Volt pár zűrös napunk, amikor a szemetet is csak suttyomban tudtam kivinni, de nem is lett kismacska.
Mondjuk ha lesz 6 macskája?
Akkor abból megöltök 5-öt? Mert igen, az ilyen "végre hasas" lett igénytelen szapisoknál az a vége.
Jaj, csak egy kellene, a maradék mehet a vödör vízbe, vagy agyonütni.
Ivartalanítani kéne a macskát nem kínozni - vagy neked jó lenne, hogyha 14 évesen tüskés pénisszel megerőszakolna a szomszéd pasas?
Ugyanis a macskanőstény pontosan ezt érzi és nem élvezetből nyávog, hanem mert kvára fáj neki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!