A macskák és nyestek wc-nek használják az udvart. Semmilyen riasztó és praktika nem használ. Mi tévő legyek?
A nyest (parzasi idoszakon kivul) maganyos allat, be kellene csapdazni es elvinni jo messzire.
A macskak gondolom gazdasak, csak kijarosak, igy nem etikus csapdaval vagy mas modszerrel megszabadulni toluk. Allitolag nem szeretik a levendulat es a citrusokat, de vannak macskariaszto sprayk is jo dragan ahhoz, hogy az egesz udvart lefujd vele es vagy hasznal, vagy nem. Vizipisztoly, locsolocső - ha rajta kapod oket. En jobban szeretek kutyaszart szedni, igy miota van kutya, nincs macska. De ez se valo mindenkinek, nem csak macskariaszto meg kerti disz, csak ellát ilyen feladatot is.
#1 csapdára gondoltam, de csak a nyestet tervezem megfogni, a macskát nem. Csak az a gond, hogy férfi létemre kissé félek tőle, meg nem akarom hogy odapiszkítson a csomagtartómba, illetve ki tudja milyen betegségeket terjeszt egy vadállat…
#2 na az meg még többet piszkít :)
Illetve a cél az állatmentes kert.
Akkor vegyél műtrágyát a kertedbe, egészséges.
Szokták mondani: lószart se kapsz. Én bár kapnék lószart a kertembe...!
Ha macska szökésbiztos kerítést csináltatsz az nem csak szökés ellen védhet, de szerintem be se tudnak menni rajta. Ami gond, hogy piszok drága.
A nyest ellen állítólag hatékony a kutyaszőrrel töltött zokni, de ez nem próbáltam és szerintem csak addig tart, amíg megvan az illata.
Emlősmentes kert? Ezt még így nem hallottam :D említette valaki a macska biztos kerítest. Ha tényleg jó szökés ellen, talán be sem jönnek rajta. A nyest szerintem mindenhol bemegy. Kicsi, hajlékony állat, befer mindenhol.
Az én macskaproblémámat (vagyis azt, hogy a veteményes ne legyen tele macskaxarral) csak az oldotta meg, hogy lett kutyám. Tőle nem jön az udvarba sem macska, sem a róka, pedig régebben róka is volt. A nyest szem szívesen randalírozik kutyás udvarban. Igen, a kutyának is van emésztése, velük is van elég macera. Viszont a többi állatot távol tartja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!