Megfáztam és nagyon folyik az orrom. Van itthon nasopax orrspray ami viszont terhesség alatt nem használható. Vegyek másikat vagy hasznaljam ezt?
Szteroidosat ne használj.
Én az 1-6 éveseknek való Nasivint használom, sajnos az allergiám dúl nekem is, és ha nem kapok levegőt, aludni sem tudok.
És ártalmatlan még az orrkenőcs (Unguentum Nasale)
Kedves MÁsodik!
Mostanában MINDENRE ráírják, hogy nem ajánlott a használata, mert nem akarnak felelősséget vállalni, nekem nem az első terhességem van most, és az a helyzet, hogy amire 5-8 éve még nem volt ráírva, hogy ellenjavallt, arra most már rá van.
A hatóanyagoktól függ, és attól is, hogy hányadik trimeszterben vagy.
Egy jó orvost vagy jó gyógyszerészt kell megkérdezni (nem az asszisztenst, aki csak kiszolgál a patikában, mert azoknak semmi fogalmuk nincs, annyit tudnak, amennyi a használati utasításokban is van), az előny-kockázatot kell mérlegelni.
Kis mennyiségben szedett dolgokból nem kap sokat a baba, mert a májunk előbb dolgozik vele picit, mielőtt a véráramba megy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!