Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy oldjátok meg panelban,...

Hogy oldjátok meg panelban, hogy a cica ne ugorjon ki az ablakon?

Figyelt kérdés
Egyáltalán ki akar e ugrani, vagy csak kiül az ablakba? Láttam, hogy vhol rácsot tesznek az ablakra, vhol meg 9-ik emeleten tartják a cicát és semmit se tesznek az ablakba. Mi 4-en lakunk, egyenlőre nem tettünk semmit az ablakra, albérlet, ezért nem lenne jó, ha rácsot tetetnénk fel. Még csak pár napja van nálunk, eddig nem érdeklik az ablakok, de ügyelünk, nehogy véletlenül kiugorjon.
2010. okt. 8. 14:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Hát én akkor még pici voltam, nagyon sokat sírtam, végkimerülésik. Mindenki feszült volt, aggódott, szomorú volt, ijedt.. Képzelheted, milyen 3 napunk volt... :D
2010. okt. 8. 15:21
 12/18 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem a cicáknak megvan a magukhoz való eszük. Nem ugranak le úgy, hogy nem tudják, mit csinálnak. Ahogy olvashattuk, magasról leesve sem történt velük semmi baj. Van egy koreográfiájuk, mely segitségével esés közben úgy forognak, hogy talpra érkeznek, ez tény. 1 méteres esésnél magam láttam, hogy meg tudott fordulni még ilyen kis magasságnál is.Bizzatok bennük. Nem öngyilkos hajlamúak ! Egyébként tényleg több életük van, azt is túlélik, amit más állat nem.
2010. okt. 8. 15:31
 13/18 anonim ***** válasza:
Ez igy van ahogy az utolsó irja..,a mcsek mindig talpra érkezik,akár a 10 emeletről is!!De azért nem érdemes kisérletezni:))
2010. okt. 8. 15:42
 14/18 anonim ***** válasza:

Nekem két macskám is kiugrott/leesett a 9.emeletről, utána már sokkal óvatosabb voltam. Nem, nincs annyi eszük,hogy ha az ablakban ülve meglátnak egy madarat ne ugorjanak utána! Akármi más is történhet,megcsúszhat amikor felpróbál ugrani blabla...

Én úgy oldom meg,hogy az ablakon van egy kis akasztó,amit ha szellőztetek beakasztom és nem fér ki rajta a cica. Erkélyre nem mehet ki,ha az erkély nyitva van, akkor kizárom a cicát a szobából. Én a szúnyoghálót nem ajánlom, mert az én cicáim felmásztak rá, illetve kiszakították (valamiért érdekesnek találták hogy olyan kis rácsos :D )

2010. okt. 8. 19:53
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok, utolsó előttinek és azelőttinek üzenem,hogy gondoljanak bele egy panelház 9-10. emeletéről hogy ne lenne már halálos ha kiesik/ugrik? Az enyémek nem élték túl. Lehet talpra estek,de az nem jelenti hogy ez fel is fogja a becsapódást...Sajnos
2010. okt. 8. 19:54
 16/18 A kérdező kommentje:
Nekem régebben leesett egy macskám a teraszról, kertes ház és eltört a lába, szilánkosra, müteni kellett volna, csavarokkal, nagyon drága mütét lett volna. De mivel kiscica volt, hamar beforrt neki, pár nap múlva már használta a lábát. Természetesen azonnal orvoshoz fordulok, ha vmi baja van a macskámnak, ne értsetek félre. Szóval az biztos, hogy elég rendesen összetörheti magát, de gondolom attól is függ mire esik, egy bokorra vagy fára vagy a betonra...
2010. okt. 8. 20:12
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon vigyázni kell ezzel. Az enyém egyszer kiesett a hetedikről, betonra. Több mint 100 000 Ft. volt utána a kezelése de túlélte hál istennek. :)

Ezután szereltem fel szunyoghálót, az nem volt jó, mert szétkaparták. Utána macsakhálót szereltünk fel, az bevált.

2010. okt. 8. 20:13
 18/18 anonim ***** válasza:
Nagyon oda kell figyelni az ilyesmire! Egyrészt egyáltalán nem biztos hogy a cica a talpára esik, másrészről ha nem is lesz semmi baja, nem tud felcsöngetni hogy "hé engedjetek be". Ha megijed úgy eltűnhet hogy az életben nem találjátok meg. Aki meg a 7. meg 9. emeleten se szerelt fel hálót...Hát gratulálok...Mégis mit gondoltatok??? Elég ha megcsúszik, vagy egy huzat, és már ki is esett. A 3 éves gyereket egyedül hagynátok nyitott ablaknál az emeleten? Pedig az se akar kiugrani...Én is 9en lakok, az ablakokon csibeháló van (13 éves már a cica, akkoriban nem volt macskaháló, de ez is 100%osan véd ha jól fel van szerelve, pl keretre kifeszítve) Itt a házban már rengeteg macska esett ki sajnos a felelőtlen ostoba "gazdáik" miatt, 4ből 3 belehalt...Nem túl jó arány...
2010. okt. 11. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!