Megéri fedett macska wc-re váltani? A cica fogja használni,vajon ès nem büdösödik benne jobban az alom?
Àltalàban lidl-s almot használunk, de hiába veszem ki belőle a pisis almot, valahogy ahogy ràkaparja a tiszta részeket, büdös lesz az egész alom.. :/ Mosva van, minimum heti 1x, de az egészet kidobni mèg olyankor, amikor az tiszta, sokszor sajnàlom. Elèg sokat ki szokott kaparni belőle, ezèrt gondoltam, hogy fedettre váltanèk, meg akkor a szagok is kevésbè jönnènek ki, de abban mèg jobban èrződnènek neki a szagok, amikor bemenne, nem? Mmint, nem akarom, hogy neki kellemetlen legyen.
Úgyhogy, most nem tudom, mit csináljak, rendeljek-e olyat, vagy milyen alomra kellene váltani...
Köszönöm, előre is!
Aranyos, hogy olyan nyilatkozik a fedett alom takarításáról, aki nem is azt használ :) Az meg a másik baromság, hogy a macskák a nyílt területet szeretik. Nagyon nem, pont hogy elbújnak, mert nekik is kell némi intim szféra (na meg azért is bújik el, mert wc-zés közben sebezhetőbb), nem véletlen ajánlják, hogy csendes, nyugodt helyre tedd a tálcát, ne olyanra, ahol nyüzsgés van és szem előtt lenne.
Nekem két nagytestű macskám van (az egyik Maine Coon), mindketten zártat használnak. Az egyik eleinte az ajtótól félt, pár hónapig nem tettem fel, de utána azt is megszokta és még így is sokkal hatékonyabb volt, mint a nyitott tálca, amiből egyrészt rengeteg almot kikapart, másrészt oltári büdös volt, ha napközben kakilt/pisilt bele és csak este tudtam kiszedni, mikor hazaértem.
Takarítani meg annyival “nehezebb”, hogy lecsatolom a tetejét kb 2 mp alatt.
Szagokra, tisztaságra a házim nagyon kényes, de sose volt ebből probléma, tehát nem hiszem, hogy durván büdös lenne.
Jó minőségű alom persze fontos, neked kell kitapasztalni, mi a legjobb a cicádnak. Én Fressnapf Multifit illatosított csomósodót és Multifit Diamond aloe verásat használok. Ezek elég borsosak, de nekünk abszolút beváltak és a két 8-10 kg-os macskának is sokáig kitartanak. Sajnos a Cirmi és a sparos sokkal rosszabb minőség, porzik, mállik, büdös. Viszont az Aldi Shah márkájú szilikonosa baromi jó és kategóriájában olcsó is, csak azért nem ezt használom rendszeresen, mert sajnos nincs a közelben Aldi.
#14 vagyok
Elfelejtettem írni azt hogy az ajtót vedd le és az alja legyn magas
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!