Mivel etehetem húgyköves macskámat?
Most derült ki. Amig a tünetek nem múlnak el, természetesen Royal Canin Urinary S/O-t kap. De ez hosszú távon nagyon drága. Olcsóbbat csak a Cat Chow-t találtam, de abban nem bízom, mert túl olcsó a gyógytápokhoz képest, és itt is csak rosszat olvastam róla.
Esetleg van valami ami egy picit kevesebbe kerül az RC-nél, de szintén nagyon jó? Kockáztatni nem akarok, ezért saját, esetleg ismerős általi tapasztalaok érdekelnek. Ha nincs jobb, akkor természetesen marad az RC.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Prescription Diet™ Feline s/d™
1,5kg 3270FT
5kg 8080Ft
400gr. 990 FT
konzerv 1db 360FT
24db 8496Ft
Eukanuba Urinary Oxalates
400gr. 1410 Ft
3kg 8550FT
konzerv:
1 db, 390.00 Ft.
12 db, 4560.00 Ft
Mondom én, hogy a Hill's-szel jársz a legjobban, ás ráadásul az a legjobb gyógytáp.
Sajnos a RC nagyon drága, de az a legjobb. Az én cicám is húgyköves volt. Anyagilag nem igazán tudtuk megengedni magunknak azt hogy RC-t vegyünk neki. Ezért az orvos azt javasolta, hogy kerüljük a száraz macskaeledelt és a vizébe mindig rakjak citromlevet. Nagyon beteges macska volt és tavaly tavasszal teljesen elzáródott a húgycsöve. Kétszer katéterezték, a húgykövet sikerült eltávolítani, de az altatószer és a vizeletében található mérgek miatt elaludt :-(
Valószínűleg az is volt nála a baj, hogy a felmenői között volt egy kis "családi keveredés". 2-3 havonta vittük orvoshoz, mindig elkapott valamilyen fertőzést.
Ami még fontos lehet egy húgyköves cicánál: sok mozgás kellene! Ez nálunk nem volt meg, mivel szobacica volt, így ez is problémát okozott.
eukanuba-ának van külön oxalát és struvit kajája... egyik drágább, mint a másik...
nem tudom, mennyit eszik egy cica, de az én kutyám is 3kg körüli, alapjáraton 2000Ft/kg árú tápot eszik.
Kibirható havonta az a durván 2kg amit megeszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!