Hagyjam a sebet szellőzni, vagy kössem be?
Egy apró sebet találtam a cicámon, valószínűleg a másiktól szerezte. (Szoba cica mindkettő)
Mielőtt vonattal dokihoz citálnám, várnék kicsit, hogy gyógyul-e. Vettem petmed sprayt, azzal lefújtam, és tettem rá kötést. (Voltaképp rajta van a testén, és nem is igazán kötés, hanem egy méretben rápasszoló anyag, nem zavarja egyáltalán.) Azért tettem rá, mert nyalogatta a sebet, és félek, hogy amiatt nem fog begyógyulni, mert a nyalaval újra fertőzi, kikaparja, stb. Most viszont azt olvastam, hogy fontos, hogy szellőzőn a seb...
Most akkor mivel teszek jót? Ha bekötöm, vagy ha szabadon hagyom? Pici, kis köröm méretű seb, tényleg nem tűnik vészesnek, csak szeretném, ha hamar gyógyulna.
Szerintem egy ekkora sebbol nem kell nagy ugyet csinalni, meg fog gyogyulni magatol.
Egyebkent meg altalaban az a legjobb megoldas ilyenkor, ha a seb szabadon van, a macska meg kap egy gallert, hogy ne tudja piszkalni.
De szerintem ebben az esetben megoldodik magatol az ugy. Max napi parszor fertotlenitsd le.
Minden sebet fedni kell mull lappal vagy megfelelő légàteresztő közéssel. A szellőztetés arra vonatkozik hogy ne legyen mondjuk az ujjad egy szoros műanyag borìtású ragtapasszal bekötve . Minden sebet kötéssel kell fedni a kórokozók ellen,fertőzés kiküszöbölése érdekében. Természetesen fertőtlenítőszer hadználatával. Seb fertőtlenítő.
Üdv :egy ápoló tanonc :)
Azert ne szorakozzunk mar, hogy egy kis horzsolast is be kell kotni...:DD
En nem is tudom hogy maradtam akkor eddig eletben. Meg a gyerekeim, akik esnek-kelnek allandoan. Meg kellett volna mar reg halnunk fertozesben ezek szerint.
Az enyémek közül az egyik úgy jött haza tegnap hogy hiányzott az egyik füle. Tavasszal ez ilyen. Történik köztük ez meg az.
Nem kell bekötözni, majd a természet megoldja. Ez egy állat, nem egy gyerek! Ekkora sebez nem kell ennyire túlreagálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!