A házi macska nem való benti tartásra?
Figyelt kérdés
Sokkal vadabb és önfejűbb mint a Perzsa macskám ami nagyon nyugodt és türelmes. A perzsa is felmaszik néha az asztalra, de a házi állandóan ott köt ki.2023. márc. 7. 13:23
1/16 anonim válasza:
Minden macska olyan lesz amilyenné nevelik...
2/16 anonim válasza:
Macska csak benti tartásra való. Meg kellene tanulni nevelni.
3/16 anonim válasza:
A házi macska egy invazív faj, amelynek semmi keresnivalója nincs országunk ökoszisztémájában, és súlyos károkat okoz benne madarak, gyíkok, és egyéb kisebb élőlények vadászatával. Tehát nem, a házi macska NEM való kintre, ahogy egy tigris sem való az Alföldre.
4/16 anonim válasza:
Nem attól függ, hogy házi, vagy perzsa, vagy burmai,..stb, hanem a személyiségüktől.
Nálunk 2 házicica van. Az egyik sose mászott az asztalra, a másik csak akkor nem, ha éppen ott vagyok és ráreccsenek. Úúúgy meg szokott szeppenni 😂😂
5/16 Szolovjov válasza:
Nekem még egyik házimacska sem maradt meg a lakásban. Igaz, nem is bent születtek, hanem befogadottak voltak, így eleve a kinti életformát szokták meg. Aludni bejön, enni bejön, de aztán megy a dolgára. Szerintem halálra unná magát egy házi macska a lakásban, nem érik ingerek. Tesóméknak van egy perzsa ami természetesen benti. De dög unalom az a macska. Egyik helyről fekszik a másikra.
6/16 anonim válasza:
Nekem 3 darab kintrol beszoktatott sima hazi macskam van, meselj meg 6-os.
Orokbefogadottak, koborkent eltek, az egyik konkretan olyan 5-8 ev koruli volt, amikor hozzam kerult, tehat nem is volt mar annyira fiatal.
Szoval nem csak hogy be lehet oket szoktatni kintrol, kitunoen is erzik magukat bent. :)
7/16 anonim válasza:
Csak jelezném a kérdezőnek, hogy a "perzsa" macska is házimacska. Tenyésztett vagy nem tenyésztett, mind a Felis silvestris catus (Házimacska) alfajhoz tartozik.
8/16 anonim válasza:
#6: "Szerintem halálra unná magát egy házi macska a lakásban"
20 éve tartok macskákat lakásban, és még egyik sem unta magát halálra.
#5: ment a moderátor figyelmébe.
9/16 anonim válasza:
Nagyvárosi környezet különösen nem alkalmas arra, hogy kinti cicaként éljenek. Rájuk is veszélyes az autóforgalom, a környékbeli kutyák, plusz ahogy írták is, ők is veszélyesek pl a kismadarakra. Mivel nagyvárosban általában nincsenek egerek, ezért nem is lennének hasznosak. Szerintem teljesen jól elvan a házimacska lakásban.
10/16 anonim válasza:
De érniük kell ingereknek. A benti macska nem szobadekor, hanem élőlény. Ugyanúgy ahogy egy kutyával kimész labdázni, játszotok, egy macska is igényli a foglalkozást. Egy macska 24-ből kb. 16-20 órát alszik, a maradék 6-8 órában csak van néhány órád foglalkozni vele, hiszen gondolom azért vállaltál élő benti állatot, hogy foglalkozz vele, és nem azért hogy szobadekorként funkcionáljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!