Eddig teljesen lakásban élő macskát kizárhatok pár órára a garázsba, lesz valami baja? (vendég fél tőle)
Sokkterápia. Egy óvatlan pillanatban a vendeged ölébe dobod a macskát, aki gyorsan elrohan.
Vége lesz a vendég fóbiájának, mert túléli, esetleges apró karmolásokon kívül nem lesz baja és látni fogja, hogy a macska nem akar tőle semmit, inkább menekül. Amúgy pedig lehet a macska is allergiás egy egy vendégre, ezt se hagyjuk figyelmen kívül.
Figyeljetek már most nem azért, de ne legyetek már hülyék.
A vendég a TE házadban ne parancsoljon már senkinek.
Neked kell annyi intelligenciádnak lennie, hogy ha útbsn van az állat az ágy másik részére rakod, de a vendég kurvára ne parancsolgasson a másik házában, max szólhat, hogy figyi a cica.
Azért idióták ne legyünk már, hogy a vendég azt csinál, amit akar a TE házadban...
Nem, kérdező, 20-as vagyok, szerintem a tisztelet oda-vissza érvényes. Egy vendég ne utasítgasson az én házamban, én sem teszem a máséban. Engem meg erre tanítottak. Egy vendéget nem zavarhatja, hogy nálunk mi a szokás, ha mégis, ne jöjjön ide.
Én speciel félek a kutyáktól, volt rossz tapasztalatom velük, és mégis, eszembe nem jutna azt kérni a barátnőmtől, hogy tüntesse el a kutyáit a látóteremből, pedig 3 nagytestű kutyája van, akik még barátkozni is akarnak egyfolytában.
Hagyjátok már ezt a racionális-nem racionális dolgot. Tökmindegy, a félelem a lényeg!
Én a pókoktól tartok. Teljesen tisztában vagyok vele, hogy nem tud megölni, de páni félelem fog el ha közelmászik egy, akkor is, ha 1 centis. Vagy mondjuk kígyó, ami nem mérgező, attól sokan félnek, én nem.
Képzeljétek már el, hogy akkora a pók vagy kígyó, mint egy macska, szabadon tartja az ember a házában és áthív magához, hogy "jajj csak becsukom a konyhába, azt majd nem mutatom meg".. A vendégnél AKARJUK, hogy nálunk legyen, ahhoz pedig biztosítani kell a feltételeket, hülye lenne jönni úgy, hogy szivatja magát vele. Ha macskaméretű ártalmatlan pókot tartana valaki a lakásban szabadon cirkálva, én nem hogy nem mennék át, de még a városból is elköltöznék, illetve kérvényezném, hogy tartsák törhetetlen üveg mögött valami atombunkerben. Ahogy írom a gondolatot még a hideg is kirázott, hogy elképzeltem a macska méretű háziállat pókokat(amik amúgy ártalmatlanok rám nézve), brr..
Na szóval nincs könnyű dolga annak, aki ilyen nagy és gyakori állat iránt érez félelmet, nyilvánvaló, hogyha szeretnénk, hogy a vendégünk legyen, elzárjuk az állatot, és már akkor is tök hálásak lehetünk, hogy erőt vett magán és a közlébe ment tudva, hogy az egyik ajtó mögött mászkál. Ha ugyanez lenne macskaméretű pókkal, nem mennék vendégségbe, de még az is felmerülne bennem, hogy komplett idióta a másik..
Én beporszívózom a pókokat a hosszú, 2 méteres nyelével, ezt a távolságot tudom elviselni, pattantam már fel buszon miattuk sikítva, mert rámesett egy, illetve ha rámmászik/közel mászik hirtelen, akkor is sikítás és menekülés a reakcióm. Pánik. Nagyon stabil fix üvegfallal körülvéve csak kicsit zavar, de nincs rá esély, hogy sokáig ott tartózkodjak, max megnézem a gyerek miatt az állatkertben.
Aki nem érti macskákra, erőltesse meg magát, biztos ő is betojna egy csótányra, patkányra, békára, kígyóra vagy másra, azoktól pl nem félek, csak a póktól.
Egy barátnő miatt kizárni a cicádat?
Tedd hordozóba és úgy zárd el előle...mármint a barátnődet.😆
Én rettegek az egerektől, patkányoktól. Mondhatjuk fóbiának is.
Az egyik haverom pár éve két patkányt tartott a lakásában. Fehérek voltak, de nekem tök mindegy, hogy szürke csatorna patkány vagy házi fehér kedvenc.
Ő viszont imádta őket, mint más mondjuk a macskáját, kutyáját.
Abban az időben nem mentem soha látogatóba hozzá, nem lett volna pofám azt kérni, hogy zárja őket ketrecbe , holott amúgy szabadon mászkáltak.
Úgyhogy inkább találkoztunk máshol, de nem szabtam meg, hogy a saját lakásában hogy korlátozza azokat a dögöket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!