Kevernem kellene a macska tápját? Ha igen, mivel?
Valamelyik cikkben írták, hogy a macska képes hozzászokni egyetlen táphoz, ezért érdemes keverni.
"A macska addiktív állat, ami azt jelenti, hogy egy ízhez hozzá tud szokni. Ez nagyon veszélyes, mert ha valamiért a későbbiekben nem ezt kapja, a természetben egyedülállóan képes éhen halni. Emiatt a macskákat többféle márkával kell etetni, vagyis 2-3 prémium márkának a száraztápját összekeverve kellene neki adni, hogy ezt az addiktivitást kikerüljük."
Ez igaz, vagy sületlenség?
Jelenleg Orijent kap, ha kevernem kéne, akkor milyen - ha lehet, Fressnapfban kapható - táppal kellene kevernem?
Köszönöm!
Szia!
kis só-borsot, illetve májkrémet tudsz neki bele rakni.
Néha kis megpirított pirospaprika is megy a táphoz, az enyém is imádja.
"ha valamiért a későbbiekben nem ezt kapja, a természetben egyedülállóan képes éhen halni."
Mert ha 6 féle táp van összekeverve, akkor nem hal éhen a természetben, de ha 1 félével van etetve, akkor igen?! 😄 Már az alapvető logika is félrecsúszott a cikkben.. Nem, nem kell keverni másik táppal.
En ertem, mit akar mondani ez a par sor. Tenyleg tudnak nagyon egy-egy kajahoz ragaszkodni, altalaban a szar minoseguhoz, amikben van izfokozo es ezutan nehezen akarnak masra atszokni. Ez abszolut lehet igaz.
De hogy emiatt meghalna egy allat, akinek azert eros osztonei vannak? Max ehezik 1-2 napot ha mast kap, de ehes allat nem hal ehen kaja mellett, ennel azert okosabbak!
Ez egy hülyeség. Ahogy előttem is írták, sajnos az olcsó kajákba tényleg egy csomó vackot beletesznek, amire rábuknak a macskák, és sokszor a szinte színhús prémium cuccokra meg fanyalognak, mert megszokták a másikat... De ez kb ugyanaz, minthogy a gyereked a csokit tömné kétpofára, de te tudod, hogy nem az a jó neki, hanem a változatos étkezés.
Az, hogy függői lennének, szerintem túlzás így is, úgy is. Meg egyébként a legtöbb macskát CÉLSZERŰ több fajta táppal/alutasakossal etetni, mert épp, hogy könnyen rá tudnak unni a kajákra, és jobb, ha több opció is van. A kutyákkal ellentétben, akiknél az állandóság ideális, a macskáknál a több variáns csak kifejezetten jót tesz.
Én is hallottam már ezt a legendáriumot, szerintem kérdezd meg az állatorvost ha érdekel, mi az alapja, de így ahogy van nettó hülyeségnek tűnik, maximum az igaz, hogy a kutyákkal ellentétben a macskának nem árt a változatosság (a kutyák között gyakoribb, szinte mindig hozzá kell táplálni az új táphoz, fokozatosan, a macskánál ez nem szükséges).
Macskafüggő is, ha nem válogatós a cicád, valóban lehet alapja hogy nem is lválik azzá ha néha kap mást is, mint amit állandóan. De ehhez pontosan nem értek, nálunk mindkettő válogatós alapból szóval változatosan kapnak :D
Halaimnál és a macskáknál is tapasztaltam azt hogy amikor kaját váltottam, akkor az újat először csak nézték, megkóstolták, kiköpték.
1 hétig nem kaptak semmi mást és láss csodát mégis megették. :D
Ekkora baromságot, hogy önszántából éhen hal a macska. :DDDD
En azt gondolom, hogy amelyik allat ehen tul halni ugy, hogy ott van elotte a kaja, az meg is erdemli 🤣🤣
Najo, vicceltem, mert termeszetesen ilyen nincs, egeszseges allat eseteben. Ha beteg es nincs etvagya, az mas.
Ha így lenne már rég kihaltak volna.
Hol a fenébe olvastál ilyen baromságot??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!