Mi történt a kiscicámmal?
Még egy felfedezés: hogy ha felveszem az ölembe, és elege lesz, vagy felidegesítem, akkor karmol meg rugdalózik rendesen, úgy, mint szokott, morog is, DE nem harap.
Biztos, hogy nem fogzik?
Azt nem mondtam, hogy lázas. Igazából néha nedves, néha száraz az orra, de ha száraz, akkor se meleg, a hasa se meleg.
Meg macskát nem csak 1 éves korától lehet oltatni? (Bocs, hogy ennyi aggályom van.)
Uristen...Komolyan mondom szóhoz se tudok jutni...Elkeserítő hogy ilyen "emberek" vannak mint a te kedves édesanyád..Undorító. Hogy lehet egy ártatlan kis állatról így beszélni? Ennyire semmibe venni?? Remélem Isten vagy a sors megbünteti majd ezért a mérhetetlen embertelenségért!!!
A kérdezőhöz: nyugodtan mond meg a szüleidnek hogyha nem viszik a cicát orvoshoz, az ő lelkükön fog száradni a halála! Ugyanolyan érző lény mint ők maguk. Ugyanúgy érez félelmet és fájdalmat mint te vagy ők. Bár az ilyen emberekre mint a te anyád, még az se hat ha elmagyarázza az ember...Az agyukkal van valami sulyos baj.
A cicával kapcsolatban: sürgősen állatorvoshoz kell menni. A fogzás nem okoz se hányást se letargikus viselkedést, se étvágytalanságot. Nekem is van két cicám akik épp most váltják a fogukat, ráadásul macskák mellett nőttem fel tehát nagyon jól tudom...
Oltani pedig 3 hónapos korban kell először, majd az orvos utasításai szerint ismétlő oltásokat kell adni!!!!Ha nem, rengeteg fertőző betegségnek teszed ki a cicát, még ha lakásban tartott és ki se teszi a lábát akkor is!A cipő talpán is be lehet cipelni a vírusokat/baktériumokat! Ezenkívül féreghajtani is kell a kiscicát már egész kicsi korában is, ezt is állatorvos intézi! Ugyanúgy ahogy neked vagy a kedves mamának van háziorvosa, úgy a cicának is kell hogy legyen saját állandó orvosa!
Eszméletlen az a tuidatlanság és felelőtlenség amiről a leveled tanúskodik! Aki így áll hozzá a macskákhoz az minek tart??? Mert a felelősség elsősorban a keresőképes szüleidé és nem a tiéd, mivel ők veszik az ételt, nekik kéne állni az orvosi ellátást (hozzáteszem: remélem tudod hogy főleg egy fejlődésben lévő cicának kiegyensúlyozott KÖLYÖKTÁPRA van szüksége, nem is kevésre? Ez se két fillég. Kiváncsi lennék anyádék egyáltalán vesznek-e enni neki normálisan...) Ilyen fokú tudatlansággal minek hoztak oda macskát? A macskatartás felelősség, nem csak babusgatni kell, hanem igenis elolvasni pár szakkönyvet, beszélgetni pár régi macskatartóval és felkészülni agyilag is erre a felelősségre! Ha se anyukád, se apukád nem hajlandó felelőssen gondoskodni a cicáról, legjobban teszed ha új, felelős gazdit keresel neki, ahol NINCS VESZÉLYBEN AZ ÉLETE ÉS A TESTI ÉPSÉGE!!! Ha majd felnőssz és lesz saját kereseted, tarthatsz elég cicát. Addig is tanulj róluk, készülj fel, és nagyon jó gazdi lesz belőled. De ne szórakozzatok egy élettel!!!!
Előző válaszoló vagyok és lenne még egy dolog:
Ha a cica rugdalózik, karmol és morog amikor kézbe veszed, akkor valamit nagyon rosszul csinálsz. Lehet hogy rosszul tartod a cicát és nyomod a hasát vagy más testrészét...Nézd meg akár neten hogy hogy kell a cicát ölben tartani, ha úgy se tűri akkor lehet hogy fájdalmai vannak és (szintén...) állatorvossal meg kéne nézeti. Csak egy macskát láttam aki kb ilyen módon utálta volna az ölbetélt de az se morgott, plusz már nagyon öreg volt.
Ha minden kizárható (de addig is..) inkább ne vedd ölbe a cicát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!