Milyen analitikai összetevőket kell figyelni a macskatápnál? Milyen értékek az ideálisak?
"azon kívül úgyis a macska dönt, hogy ízlik-e neki."
Ott a pont.
Amire azt írják, hogy gabonamentes, abban általában burgonyapép van gabona helyett. Amin semmi ilyesmi nincs feltüntetve (nedvestápról beszélek) pl. Leonardo, azoknak eléggé zsebbenyúlós áruk van, így, ha az ár sem mindegy, akkor valami kompromisszumot kell kötni.
Szerintem az a baj, hogy a macska fő tápláléka az egér, azt nem pótolja semmilyen marketing-vakítás, és ami még szerintem nagy hátrányuk, hogy nem rágnak vele rendesen (szintén nedves tápról van szó), ami előbb-utóbb fogkőhöz, ínygyulladáshoz vezet. A húsösszetevőknél a "melléktermék" olyan dolgokat tartalmaz, amit az állatból a húsipar nem dolgoz fel emberi fogyasztásra, pl. egyes belsőségek, nem látom be, hogy ezek miért ne szerepelhetnének egy macskatápban, az egeret, madarat is egészben eszi meg, nem csak az izomhúst, nem magunkból kell kiindulni, hogy mi ízlik egy macskának. Elég sok ellentmondás van a házimacskák etetésének terén, megfigyeléseim szerint sokszor még az állatorvosok sincsenek teljesen képben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!