Ivartalanítást miért nem szerveznek olcsón macskáknál? És mikor fognak? Gyíkok, hasznos madarak pusztulnak ki lassan. Amikor majd halomra kell lőni őket? Nen kéne megvárni.
#30: "Amúgy ennyi erővel a pék is adjon napi 10 kenyeret ingyen"
Szerintem volt már ilyen az emberiség történetében, nem csak pékekkel.
Ami az ivartalanítást illeti, van, hogy az utcacicák is növelik a páciensek számát, mert hiába gazdátlanok, macskavédő egyesületek, pl. a Maved, nagyszámban hordja azokat ivartalanítani. Egy általam is évek óta gondozott, kórházudvaron élő kolóniából vagy 15 egyedet ivartalanítattak tavaly (a kandúrokat is), és még a lakhelyem mellett élő két kóbormacska is belefért a keretbe. Az állatorvos pont 15 ezerért ivartalanította a nőstényeket, de mivel vidéki volt, az oda-vissza szállítás megemelte a költségeket. Most egy helyi állatorvossal dolgoztatnak, nem tudom menyit kér.
A kérdés nem hülyeség, az USA-ban vannak olyan akciók, hogy kimennek egy mobil "kórházzal" és ingyen ivartalanítják azoknak a kisállatait, akiknek nem tellik rá. És láttam olyan állatorvosról dokumentumfilmet, aki San Francisko utcáit járva ingyen meggyógyítja a hajléktalanok állatait. Valószínűleg jótékonysági szervezetek, alapítványok finanszírozzák ezeket. Mo-on is volt valami olyan, hogy az 5 ezer főnél kisebb településeken valami állami támogatást lehetett igényelni ivartalanításhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!