Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Meg lehet tanítani, hogy a...

Meg lehet tanítani, hogy a cica ne kaparja a babaszoba ajtaját?

Figyelt kérdés

Olvastam mindenféle módszereket, hogy mifel fújjam be az ajtót, de azok nem működnek. Nyitva hagyni nem tudom az ajtót, mert a macska bemászik a babaágyba és felébreszti a lányom. (6 hónapig a babaágyban aludt, amíg a baba velünk, babaöbölben és nem hajlandó kiszokni). Hajnalig velünk alszik a cica a babaöbölben, de aztán 4 körül kel és kaparni kezdi az ajtót, hogy átmenne a kiságyba. Nyávog is hozzá, úgyhogy ha nem szaladok érte azonnal, akkor felveri a babát. Mit lehet ezzel csinálni?

Bezárni éjszakára csak utolsó opciónak szeretném, mert olyankor szívszorítóan nyávog. De van, hogy 4x kelt fel egy éjszaka és már nagyon ki vagyok készülve. :( Köszönök minden tanácsot!

2023. febr. 1. 21:19
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
67%
Én nem hiszek ebben, hogy a macskának a kiságy kell. A babával akar aludni. De majd meglátjátok, ha megveszitek az új kiságyat, hogy nem egyedül akar majd aludni akkor sem a macsek.
2023. febr. 1. 22:30
 12/20 anonim ***** válasza:
86%

Ideiglenes megoldas ez is. Utana meg a teso hol fog aludni, ha mar o se veletek alszik?

Illetve mi a garancia arra, hogy ejszaka nem fekszik be a macska a gyerek melle?

En azert felnek, nem hagynam igy aludni oket, amig pici a gyerek es en nem vagyok ott.

Ez nem megoldas, csak a problema tologatasa. Egy ido utan ugyanugy ki fog utkozni egy ponton. Szerintem talan meg most jobb lenne leszoktatni arrol, hogy bemehessen a szobaba, mint majd kesobb 2 gyerekkel nem aludni a nyavogas miatt.

Mert elobb-utobb megszokja, de ehhez kovetkezetesseg kell.

Es igen, brutalisan faraszto es idegesito. De ti rontottatok el, kezdettol fogva ezt nem kellett volna hagyni neki.

Nekem ugyan kutyam van bent, de mar a terhessegem alatt arra szoktattam, hogy a gyerekcuccok tabuk, gyerekszobaba ejszaka nem mehet, pihenoszekbe nem fekudhet es ilyesmik.

Mert tudtam, hogy csak magamat szopatom meg, ha engedek neki.

Ha rajta mult volna, o a pihenoszekben aludt volna 0-24-ben (tacsko)🤣🤣.

2023. febr. 1. 22:33
 13/20 anonim ***** válasza:
56%
#11: "6 hónapig a babaágyban aludt, amíg a baba velünk, babaöbölben és nem hajlandó kiszokni." Ebbol itelve az agyhoz kotodik, nem a kisbabahoz. De ki lehet probalni, hogy akkor is oda akar-e menni a csecsemohoz, ha azt eppen mashova fektetik egy kis idore.
2023. febr. 1. 22:33
 14/20 anonim ***** válasza:
31%
Ha én baba lennék, nagyon szeretnék cicával aludni. 💖 Sztem negedjétek be.
2023. febr. 2. 00:19
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
14. De ha ráfekszik a baba szájára, orrára, és nem kap levegöt? Vagy a baba az oldalán fekszik, a macska meg közvetlen az arca elé fekszik? Nem játék az ilyesmi.
2023. febr. 2. 01:27
 16/20 anonim ***** válasza:
77%

#14:

Neked valami bajod lehet odabent a toronyban. Szerinted egy kisbaba hol a francba tudja még megvédeni magát, ha egy állat ráfekszik és rövidesen megfullad tőle? Ez rohadtul nem vicces. Ha nem tudsz normális választ adni, akkor inkább hallgass.

2023. febr. 2. 02:03
 17/20 NTBS ***** válasza:
81%
Nem tudom. Esetleg kizárnám olyan részre, ahol nem fér hozzá az ajtóhoz. Vagy a kiságyhoz.
2023. febr. 2. 05:46
 18/20 A kérdező kommentje:

Nem tudom a baba mellé beengedni, mert szerintem nem feküdne rá, valahogy ez a macska nagyon vigyáz a babára, hiába tépi a szőrét a gyerek, rá sem mordul, max odébbmegy, ha már nagyon zavarja. De felkelti, mert észreveszi a baba, ha körbesétálja és mellé fekszik a cica. Már próbáltam. Pedig utána aludnának szépen együtt. Napközben szoktak együtt feküdni a játszószőnyegen. Lehet, hogy le kellett volna tiltani a babacuccokról, de annyi van... Játszószőnyeg, pihenőszék, pelenkázó, autósülés, babaágy, babaöböl, még a babakocsiba is befeküdt, amíg újonnan az is bent volt a házban. Volt, hogy csak órák után vettem észre, hogy a lábzsákban aludt.

Amúgy lenne hely a cicának kiságyban aludni, akkor is, ha hülyén néz ki. 5 szobás családi házunk van, és egyelőre abból csak kettőt használunk, hármat, ha meglesz a második baba. 12 nm egy szoba, úgyhogy egy kísérlet erejéig ki lehet próbálni, hogy két ágy van egy szobában.

Bezárni tudom, most is azt csináljuk kb egy hónapja, hogy hajnalban, amikor nyávog, bezárom, de sajnálom, mert nagyon panaszosan nyávog olyankor, és jobb lenne valami olyan megoldás, ami neki is jó.

Kipróbáltam a palackos megoldást, de sajnos ugyanúgy kapart a palack fölött, nem nagyon érdekelte, hogy odatettem. :D

2023. febr. 2. 06:51
 19/20 anonim ***** válasza:
36%
Akkir engedd be, hadd aludjanak együtt. Úgyis visszaalszik, nem? Azt írtad.
2023. febr. 2. 13:49
 20/20 A kérdező kommentje:
Még nem hagytam ott bent vele, de kipróbálom, hogy elkezd - e vele játszani vagy visszaalszik.
2023. febr. 2. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!