Mi a fax van már?! 4 tök különböző kaja közül sem bír választani?!
Komolyan már úgy vagyok vele, hogy ha ilyen hülye, akkor haljon éhen 4 teli tál mellett ...
4 jó minőségű tápból egyet sem bír megenni, de egésznap jön és vinyákolva kísérget minket, hogy adjunk neki enni, ha elé tesszük, sértődötten leül, aztán ott hagyja mindet. Kis idő múlva megint jön hisztizni. Reggel szokott kapni egy tasakos kaját, anyám kitalálta, hogy adjunk neki este is, mert már olyan éhes, meg főzni akar neki, egyszer főztünk is, de két falatot kiválogatott, aztán nem kellett már az sem neki, mily meglepő, de akkor főzzünk mást. Én meg már dühömben kiabáltam a macskával, hogy ha nem tetszik, akkor kiteszlek szépen a ház elé, aztán keressél magadnak másik gazdát.
Persze csak hisztizett tovább, meg elvonult megsértődve, de most komolyan, mit csináljak? Nem fogok még több fajtát idevenni, itt van kb 20 kg összesen, az az egy kismacska nem fogja tudni megenni mindet egymaga, 2 év alatt talán.
“Nyilván lehet egészséges macska táppal is de sokkal kockázatosabb”
Vigyázz a kommentelővel kérdező, látszik rajta, hogy igazi szekta már ez az állatetetés is.
A jó minőségű táppal etetés egyáltalán nem kockázatos. Ha ennyi állatot megölnének vele, már nem gyártanák.
Csak hogy tudd, van állattakarmányozás, mint tudomány ág, ahol a jobb tápokat kutatások alapján állítják össze, rengeteg teszten átmennek, a tenyésztők is ezzel etetnek.
Ezek elmondom neked jobb tápértékűek mint a párizsi, ami a szendvicsedbe teszel, pedig azok embereknek lettek gyártva. Sok más mellett is. Sőt, ember számára is fogyasztható, és még az ember is túlélne vele.
Utolsó a tápban nincs folyadék, a macskát pedig úgy alakította ki az evuloció hogy a zsákmányból szerzi meg a számára szükséges vizet. Az állóvízböl pedig kis részét fedezte. Az hogy az emberek vagy pár évtizede etetik száraz táppal nem fogja felül írni az év milliós fejlődést amin a macskák keresztülmentek.
A fehérjedús táplálkozás pedig alacsony folyadékbevitel mellett a vesét kicsinálja, ezért van az hogy sok idős macskának a veséje tönkremegy. Ezt bárki alátámasztja aki jártas a témában. Senki nem vonja kétségbe hogy magas a fehérjetartalma a száraznak, de a macska akkor sem fog eleget inni mert a tápláléka kellene hogy elég vizet tartalmazzon. Így a veséjének idő előtt annyi.
A száraztápban nincs víz. Ezért nagyon fontos hogy kapjon alutasakost vagy konzervet jó minöségüt, de nagyon drága, szóval sokakat ez nem érdekel.
Az igazi hússal sincs baj, sőt az a legjobb de az még körülményesebb mint a konzerv/tasakos, és drágább is mert nagyon össze kell válogatni hogy mit és mennyit egyen.
A kiengedés viszont nem jó mert emberek megölhetik, elüthetik,elkóborol stb
13
Az én macskám meg nem hülye és rendszeresen issza a vizet a táp mellet. :)
Te jó ég!
Nekem minden macskám kint van.
Kapnat a lidl-ből tápot meg konzervet.
1 nap 1x a többit szedje össze magának.
Köszönik jól vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!