Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macska varratszedés utáni...

Macska varratszedés utáni sebes genny normális?

Figyelt kérdés

Nemrég volt ivartalanítva egy nőstény kinti cicánk. Bent lett tartva a szobámba 10 napot és a 11-ik napon vittük varratszedésre.

A 10 nap alatt végig ruha volt rajta, a gallért nem viselte el. Kiszedte az orvos a varratot, na rögtön már ott elkezdett vérezni nem is értettem miért, mondta a doki még 4 napot legyen bent és a ruha is legyen rajta. Okés letelt a 4 nap ki is lett engedve szegény, már nagyon ki akart menni.

Viszont ahogy megint nézegetem a sebét nem tudom eldönteni hogy normális-e. Sőt valószínűleg nem, de fogalmam sincs. Szerintem gennyes is, fel is van dagadva, nem valami bizakodó.

Már 40.000-et kiadtam érte ivartalanítás, gyógyszer meg stb . Komolyan ez soha nem fog begyógyulni? Kérem valaki nyugtasson meg hogy ez normális, mert nincs kedvem ugyanahhoz az orvoshoz visszavinnem, aki így elcseszte ezt. Persze a macska egészsége sokkal fontosabb, csak már én is kivagyok lelkileg. Én mindent megtettem mégis csúnya.

[link]

2023. jan. 28. 12:23
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem, ennyi ido utan mar nem igy kene kineznie. A dagadas meg egy pici genny akar normalis is az elso napokban, de 2 het utan nem.

Vidd vissza az orvoshoz es ne engedd ki.

Nem biztos, hogy az orvos cseszte el, bar az is lehet. De nyilvan kint belefekszik minden szarba,nagyon konnyen elfertozodik a seb.

2023. jan. 28. 12:34
 2/19 anonim ***** válasza:
24%

Varratszedéskor minimális vérzés normális volt.

40.000 ft reális ár

a seb nem néz ki jól, kék lukáccsal kéne kenegetni

2023. jan. 28. 12:34
 3/19 anonim ***** válasza:
97%
Nem szabad kenni semmivel, míg orvos nem látta újból!
2023. jan. 28. 12:41
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez össze volt varrva? Én konkrétan egy lyukat látok ott, ami gyulladt és fel van telve gennyel!

Vidd másik orvoshoz.

2023. jan. 28. 12:42
 5/19 A kérdező kommentje:
Akkor tényleg nagy a baj… hétfőn rendel csak az az orvos, de már nem akarom oda visszavinni ezek után. És én is azon gondolkodtam mi van ha ez egy lyuk, olyan mintha szétnyílt volna. De mégis mitől lett ilyen, fogalmam sincs.
2023. jan. 28. 12:50
 6/19 A kérdező kommentje:

Nem mondott semmit se mivel kenjem, tegnap viszont befújtam neki Octenisept spray-el, mert ez ugye ferőtlenítő.

Köszönöm a tanácsokat.

2023. jan. 28. 12:53
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Az 5-os nem “kollega”, nincs koze az allatorvosokhoz.

Ne kenj a sebbe inkabb semmit, ha lehet.

2023. jan. 28. 13:05
 8/19 anonim ***** válasza:
37%

Mondjuk az is alap lenne, hogy ne kenjen a sebbe minden mocskot, tehát ne engedje ki...

De ennyi ésszel basszus. Szerinted egy sebbel mi történik, ha belefekszel vele a sárba, fűbe, retekbe? Wow, elfertőződött? Hát erre ki számított?

2023. jan. 28. 13:21
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Te már vagy egy szakmai tanácsadó. Csak szeretnél...

Másik orvos. Olyan, mintha össze se lenne varrva.

2023. jan. 28. 13:21
 10/19 A kérdező kommentje:

Ne haragudj utolsó de 15 napja bent volt a lakásban, ruhával rajta. Ez egy kinti kóbor macska, évek óta kinn él, csak azért ivartalanítottam szerencsétlent hogy a szaporulatot megelőzzem és neki is jobb élete legyen. Nem aludtam a 15 napban mert ki akart menni és egésznap nyávogott, de tudtam hogy nem tehetem meg.

Orvos mondta amikor kiszedte a varratot, akkor még 4 napig lakásban legyen utána ereszthetem világgá.

2 napja kint van már és ma ránéztem és igen én is meglepődtem miért ilyen ronda a sebe.

Mint mondtam kinti macska, nem emberhez szokott, csak etetni szoktam , mert a simogatást sem tűri nagyon.

2023. jan. 28. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!