Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Milyen tápot vegyek már a...

Milyen tápot vegyek már a macskámnak? Az őrületbe kerget!

Figyelt kérdés

Az összes felső kategóriás tápot kikosarazta: Carnilove, Applaws, Orijen, Acana, Real Nature Wilderness, Wild Freedom, Purizon...

Vettem közepeset, ezek se kellenek neki: Josera, Brit Premium, Premiere, Smilla, Concept for Life...

Most volt egy rosszabb fajta, amit megevett, de allergiás fülgyulladást kapott tőle: Purina One.

Akkor adtam neki nyers húst, attól meg beteg lett, valami baktériumtól, lebénult a hátsó fele meg hányt sokat. Úgy néz ki, gyenge az emésztőrendszere, nem bírja a nyers húst. Még jó, hogy macska.

Akkor főztem neki. Azt elsőre megette, másnap nem kell neki, akkor se, ha teljesen mást főzök minden napra külön neki.

A konzervektől mindtől hasmenése van, vagy helyben visszaköszön bele a tányérba.

Én nekem már nincs ötletem, hogy mit adjak neki.

Az orvos csak orvosi tápokat tud ajánlani, Hill's, royal kuka, felé se néz.

Úgy amúgy a kedve jó és rettentő játékos, sokat szalad, ugrál, de tisztára le van fogyva, mert nem eszik.

Volt vérvétel, kivizsgálás, a veséjével is baj van, nem tudja feldolgozni a túl sok fehérjét, tömény húst nem is ehet.

Van valakinek valami ötlete, hogy mit lehetne még kitalálni, azon kívül, hogy egyik dokitól a másikhoz hurcibálom?

2023. jan. 17. 10:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
42%
Nézd egy macskának is lehet olyan baja, mint egy embernek. Gond van az emésztőrendszerével. Esetleg állatoknak való Béres cseppel még megpróbálhatnád.
2023. jan. 17. 12:15
 12/20 anonim ***** válasza:
16%

Bocs 4-es, de allergiás macskát is etetnek nyersen. Tehát nem ördögtől való dolog az.

Nem lehet, hogy a veséje miatt nem eszik. A veseprobléma hányingert okoz és nem szívesen esznek a cicák. Hányinger csillapító?

Esetleg még a gyomrát és a beleit nézetném át jobban. CT? Endoszkópos vizsgálat?

Hány éves a cica? Kölyökkorától nem eszik vagy evett és egyszer csak válogatós lett?

2023. jan. 17. 12:16
 13/20 anonim ***** válasza:
65%

Ha egy bizonyos etelre, osszetevore allergias a macska, akkor mehet a nyersetetes, mert azt nyilvan kerulod.

De ha a feherjet nem tudja a veseje feldolgozni akkor csak kinyirod vele, szoval szakadjunk mar errol le, hogy husevo, nem husevo.

Vesebeteg, ez van.

2023. jan. 17. 12:19
 14/20 anonim ***** válasza:
67%
Ha csapzott a szőre és ennyit fogyott, akkor nem válogat, hanem beteg! Állatorvosi felügyelet alatt kellene lennie, infúzióval, mindennel együtt. Vidd orvoshoz, ne várd meg, amíg szépen sorban állnak le a szervei, mert ennek az lesz a vége.
2023. jan. 17. 12:59
 15/20 anonim ***** válasza:
79%

Én első körben keresnék egy másik állatorvost. Nekem is ez volt a macskámmal. Az első orvos csak orvosi tápokat, meg a jó minőségűeket ajánlgatta és ennyi. Elvittem egy másikhoz, az adott neki immunkerősítő és étvágjavító injekciót, vett vért tőle és összeállított neki egy speciális étrendet, aminek csirkemáj, csirkehús volt az alapja. Mellé főtt rizst ajánlott.

Azóta is csirkét eszik, párolva, fűszerek nélkül, hetente 2x adok neki főtt májat. Alkalmanként kap néha nyulat és tonhalat.

2023. jan. 17. 13:04
 16/20 anonim ***** válasza:
80%
Létezik rovarfehérjés táp, esetleg azt megpróbálni? Ha már minden típust kilőttetek, és a monoprotein magában nem jött be...
2023. jan. 17. 13:12
 17/20 anonim ***** válasza:
22%

Gonosz leszek, és le fognak pontozni ezerrel, de lehet jobban járna a macska, ha átadnád valaki másnak, aki hajlandó orvsohoz is vinni és nem itt kérdezgetni. De nálad még az elaltatással is jobban járna a szerencsétlen, mint azzal, hogy gyakoris emberkék holmi tanácsai alapján etessem.

A leírtak alapján az emésztését gallyra vágtad a váltogatással és a macsek vese beteg. Vesés macskára adott étrend és egy ehhez értő orvos kell. Sajnos sok állatotvos ha nem faj hanem házi macska, csak legyint és sz.rik rá. Vidd máshoz.

2023. jan. 17. 13:16
 18/20 anonim ***** válasza:
0%
Ha nekem újra lesz macskám, sosem fogja megkóstolni a tápokat. Anno a kintibenti paraszt macskáink ették a házikosztot, egeret, madarat és vígan éltek, jó húsban, amíg őket nem ette meg valami. A legutóbbi cicámnak aztán a tápok tették tönkre a szervezetét.
2023. jan. 19. 21:09
 19/20 A kérdező kommentje:

A cica egy elcseszett szaporítás szüleménye. Már az anyukája is szaporítótól való maine coon, akit tovább akartak szaporítani, de idejekorán felcsinálta egy sima házimacska.

Azért ilyen beteges. Már 4 hónapos korában vesegyulladása lett, aztán 10 hónaposan ismét.

Gyerekkorában is már sokat hányt, búzaallergiája derült ki.

De ettől függetlenül egy életvidám, mindig játékos, lökött kis rosszcsont, aki mindenre, ami körülötte történik, nagyon érzékenyen reagál.

Egy kicsit nehezebb vele, mint egy sima házicicával, aki évente meghal, mégis túléli, de mindent megteszek érte.

4 éves lesz április 1-jén.

Voltak jobb időszakai, de sokszor van vele valami gond, sokat járunk dokihoz, többhöz is.

2023. jan. 20. 08:58
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

#17 Csak viccelsz, ugye?

A Kérdező pont egy szuper gazdi, aki nem csak nézi a macskát, hanem el is vitte dokihoz, és kipróbált mindent, ami eszébe jutott.

Nem bűn itt segítséget kérni - az gáz, amikor "jaj, vérzik a macskám és nem mozog, doki nincs az országban, kamillateás borogatás meggyógyítja?"

Itt nyilván nem ez a helyzet. Ne rúgj bele másokba, pláne ha oka sincs.

2023. jan. 20. 09:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!