Mit tegyek a cicámmal ha nem hagy aludni?
Van egy 4 éves nőstény cicám. Minden este olyan tíz fele beviszem a szobámba aludni. Sosem alszik és engem se hagy. Tegnap például a szekrényembe bebújt aztán ugrált az író asztalomon. Mindig mondom nki h alavás van. Sosem fekszik le. Kb egy fél óráig tűröm h hátha lefekszik(kb egy héten egyszer fekszik le ilyenkor ). Aztán ha még mindig ugrál megfogom és berakom a kosarába. Van h onnan is 3× kiugrik. Van olyan is ha már nagyon unom h berakom az ágyamba magam melé. Aztán kb olyan 1 órát ugrál és lefekszik aludni. Próbáltam már azt h tizenegykor viszem aludni de akkor is 1 órát ugrál.
Mit lehetne vle tenni h ezt abba hagyja?
Egy macska nem arról híres hogy meg lehessen neki mondani, hogy mit csináljon. :))
Nem igazán értem, miért kéne neki is pont akkor aludnia, mint amikor te is alszol. Meg mit jelent az, hogy beviszed magaddal aludni? Hagyd résnyire nyitva az ajtót, aztán ha akar, akkor kint ugrál, ha akar akkor bent. Lehet nem is veled akar aludni.
1. A macskák általában reggel és este aktívak, mivel a szabadban ilyenkor vadásznak. Esetleg játszhatnál vele, mielőtt lefekszel.
2. Nem igazán szeretik a zárt ajtókat, szerintem ne zárd be a szobádba éjszakára, hadd mozogjon kedvére.
3. A mamacicáknak is az az egyik módszere, ha rosszak a kicsik, hogy ignorálnak. Ha foglalkozol vele, miután lefekszel, azt erősíted benne, hogy jó, amit csinál. Olyankor már hagyd figyelmen kívül, egy idő után elcsitul.
Nekem is van macskám, nem is egy, engem is zavar néha, hogy ugra-bugrálnak még, mikor én már lefeküdtem. De ezekkel a módszerekkel egy kis idő után a legnagyobb banzáj után is csend van.
Egy biztos módszer van:
Én lefekvés előtt jól beetetem őket, alszanak mint a tej.
Engem inkább hajnalban költenek, mikor újra megéheznek.
A cicamicák boldogan randalíroznak éjjel :)
https://www.youtube.com/watch?v=JQhSok6EZhc
Szerintem ő akkor alszik, míg te dolgozol és ő egyedül van otthon.
Az enyémek ezt csinálják.
Munka után (8-tól) késő estig(11-12 óráig) folyamatos rosszalkodás megy. 4-ig elvannak, aztán reggel 4-kor kezdik megint úgy 7-ig, akkor bereggelizneke S akkor nyugi van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!