Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mivel etessem a macskám?

Mivel etessem a macskám?

Figyelt kérdés

Van egy leukozisos macskám, akinek a egy kicsi rágási problémái is vannak.

Tudom hogy sok macska kajának nincs semmi tápértéke. Mit tudtok ajánlani?

2022. dec. 3. 17:35
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mit takar a rágási probléma, de nálam a mentett 1 fogú lazán nyeli a száraztápot is, a legéletrevalóbb a három közül. Brit Premiumot esznek, az jó minőségű.

Ha nem akarsz szárazzal etetni, álatlában a premium márkákból szokott lenni alutasakos is vagy konzerv kaja, én ezekkel próbálkoznék a helyedben. Abból is van amit említettem: [link]

2022. dec. 3. 17:49
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
Egeret
2022. dec. 3. 18:03
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Legjobb, ha megkérdezed az állatorvost, vannak kimondottan beteg cicáknak való tápok.
2022. dec. 3. 18:08
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Az en cicam is leukozisos, de ugy kulonosebben nem kell semmi extraval etetni. O meg jol van, nem erzekeny az emesztese es ha a kerdezo cicajanak is “csak” a foga a baj, akkor szinten nem indokolt a specko tap. A betegseget gyogyitani ugyse lehet, csak tunetileg kezelni valamennyire.

Applaws tapot es alusat adok neki, nekunk ez bevalt. Amugy ha beaztatod pici vizbe a tapot, akkor ugy megpuhul. Esetleg, ha szeretnel extrazni, husleves vagy zoldsegleves levebe is aztathatod. Csak arra kene figyelni, hogy a leves ne legyen tul fuszeres.

2022. dec. 3. 18:13
 5/9 Maya Bunnyheart ***** válasza:
100%

Nálam volt ideiglenesben leukózisos macska, neki fekélyek voltak a szájában.

Javarészt konzervet evett egy kevés tápot kevertem neki bele, sajnos ezek a kaják nem voltak túl jó minőségűek (adomány), illetve ez mellé immunrendszer erősítőt kapott (Béres Minera Csepp Macska) meg gyógyszerezni kellett naponta.

Amit ajánlanék, ha tud rágni akkor prémium száraztáp (Happy Cat, Josera, Brit Care, Applaws, Acana, Orijen)

Ha nehézkes számára a rágás akkor a fentebb említett márkáknak van konzerv/alutasakos nedvestápja.

Illetve fontos az immunrendszer erősítése: Béres Minera Csepp Macska, VetGuard, DMGuard (T2 - ez macskáknak ajánlott), VetriDMG

2022. dec. 3. 19:26
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Első körben az állatorvossal konzultálj hogy mit kellene adni, talán facebookon van is leukozisos cicás csoport, ott is segítenek.

Mindenképpen az immun erősítés nagyon fontos valamilyen vitaminnal. Amellett jó minőségű táp, szárazat be is áztathatod vízbe ha nem tud rágni, a tasakos, konzerv mehet ahogy van, max villával kicsit áttöröd neki.

2022. dec. 3. 22:14
 7/9 NTBS ***** válasza:
Állatorvossal egyeztess. Ő megmondja.
2022. dec. 6. 06:23
 8/9 anonim válasza:
Állatorvossal konzultáció nem árthat :)
2022. dec. 28. 19:35
 9/9 anonim válasza:
Esetleg barfos etetés és hipoallergen táplálás
2022. dec. 28. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!