Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Eltűnt a macskám, van esély...

Eltűnt a macskám, van esély rá, hogy előkerül?

Figyelt kérdés
Több mint két napja eltűnt az 5 hónapos macskám. Kinti macska, szóval előfordult már, hogy eltűnt egy-két órára, de mindig visszajött. Először azt hittem, újra elkóborolt egy kis időre, de most már nagyon aggódom, hogy nem jön vissza.

2022. nov. 30. 22:55
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
100%

Mert a város nincs tele rágcsálóval és kismadárral? Egy átlag kinti-benti macska éjszaka nem tesz meg simán 10km-t, csak te alszol közben? Ismered te egyáltalán azt az állatot, amit tartasz? A macskát az ember pont annyira szoktatta magához, hogy ha nem kap enni, szerez magának - sőt, a tanyasi ember a kutyával ellentétben a macskát nem is etette, addig volt haszonállat, amíg egerészett. A házimacska konkrétan unalmában vadászik és gyilkol, ha a statisztikákat nézed, bármely nagymacskánál többet, és nemcsak táplálékszerzés gyanánt. Egy árva, félholtra karmolt egérrel képes órákat elszórakozni, mert az "ember magához szoktatta", és baromira unatkozik. Én már láttam nem egyszer, nem kétszer ilyet.

Az utcán élő macska nem olyan, mint az emberi hajléktalan, mert nem kéreget (csak ha adsz neki, odaszokik), csak éppen az a baj velük, hogy hontalan, ki tudja milyen egészségi állapotú ivaros állatok, amik kárt okoznak az ember háziállatainak és így az embernek is, pl. ha a kinti macska folyton vemhesen jár haza.

Nálunk is megfialt egy hozzánk rendszeresen betévedő, nem szívesen látott macska, aztán valahol máshol meghalt, otthagyta a két picit. Adtunk nekik enni, elég elvadultak voltak, hozzáértő megmondta, hány hetesek, ő meg bírta fogni őket, el is vitte, azt mondta, jó helyük lesz nála. De ebben is más, mint a hajléktalan, a hajléktalan nem sz*rik-szül az udvarodra, hogy aztán neked kelljen foglalkozni azzal, amit ott hagyott.

2022. dec. 8. 01:30
 32/34 anonim ***** válasza:
100%
A legdurvább sztori, amit olvastam, hogy egy macska 6 év (!!!) után sétált haza, mintha mi se történt volna. 🙃 A mi cicánk minden nyáron "szabadságolja" magát 1 hétre. Felmegy a közeli erdőbe, és ott hűsöl. Egyszer eltűnt 2 hónapra. Aztán hazajött. Valahová bezárhatták, mert le volt fogyva (éppenséggel volt neki miből fogyni.. ) De az van, hogy a macskák szemrebbenés nélkül tartanak több családot. Itt is befalják a reggelit, meg ott is, itt egy kis simi, ott egy kis puha kanapén lustálkodás... Lehet, hogy az egyik családja beengedte a melegbe.
2022. dec. 13. 19:22
 33/34 anonim ***** válasza:

#32 Nagyapámhoz is jár egy macska, tudja, a szomszéd utca melyik házához tartozik, és hogy ott cicája van, de simogatja, elvan vele, ad neki kaját, a kutya is megtűri, és néha csak azért megy át a macsek, hogy nagyapám előtt játsszon egy félholt egérrel. :)

De asszem az éjszakára kiengedős macskák simán 10km-t bebarangolnak egy éjszaka alatt. Előző albérletemben az alsószomszédnak volt macskája, alsószomszéd este nyolckor résnyire hagyta az ajtaját, és hajnal 2-kor zárta. Én éjszaka vendéglátóztam sokszor, ha nem, akkor is sokszor éjjel voltam ébren és jártam ki cigizni, volt, hogy 2 napja nem láttam a macskát, hajnal 3-kor megjelent, követett, és amikor kinyitottam a házkaput, követett egészen az első emeletig, én a másodikra mentem, ő meg elkezdte kaparni az ajtót. Még az én bioritmusom is megtanulta a drága.

2022. dec. 13. 19:28
 34/34 anonim ***** válasza:
Mi régi macskának otthon volt 1 évet, elment 3 évre, hazajott mintha mi sem történt volna, meghizott és pár napot otthon volt és ismét lelépwtt evekre
2022. dec. 13. 23:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!