Macskaalom hasznalata? Kinek mi valt be?
Sziasztok.
Elso cicam tartom.
Fedett wc-t vettem neki, beleontok 5 kg almot azt mennyi ido utan csereljem ki? Ti hogyan csinaljatok?
Sparban es dm-ben vettem neki almot, de nem csomosodik es budos is.
Kinek mi valt be? Koszonom szepen
Normál esetben így néz ki a macskaalom takarítás:
1 - reggel és este kiszeded belőle az összecsomósodott pisit és a kakit.
2 - álom típustól függően, de legalább hetente 1 alkalommal kiöntöd az egészet, kimosod a tálat és utána, ha megszáradt, beleöntöd a tiszta új almot.
Az olcsóbb almok, mint pl amiket te is vettél, jellemzően pont azért olcsóbbak, mert nem hozzák azt a minőséget, amit illene. Nem csomósodnak, és jellemzően még akkor is borzasztó a szaguk, amikor a cica bele sem ment még.
Pénztárca függő azért ez is. Nálunk két típus vált be. Az egyik a Tigerino nuggies gyapjú illatú, a másik pedig a különféle szilikát almok. Most az előbbit használjuk, mert fiú cica mellett a szilikát nem volt gazdaságos. De egyébként ha anyagilag belefér, inkább a szilikátot ajánlom.
Egyébként a dm-es "csomósodó" alom tényleg nem csomósodik.
A sparban nem tudom milyet vettél, de amit mi veszünk ott, sajátmárkás almot az nagyon jól összeáll egy csomóba.
Dehogy kell hetente kiönteni. Ha naponta kiszeded belőle a pisit, kakit, akkor bőven elég havonta cserélni az egészet. Én folyamatosan adagolom hozzá a tiszta almot, ahogy fogy. Havi egyszer kiöntöm belőle az egészet és kimosom a tálcákat. Nem kell hetente elmosni, ez nem hörcsög alom! :D
És abszolút nem az ártól függ a minőség. Minden árkategóriában van jobb és rosszabb is. Szerintem teljesen felesleges drága almot venni. Sparosat, aldisat, dm-eset használunk, tökéletesen jó minőségűek.
Inkább a macskakajára érdemes több pénzt költeni, mert abból tényleg nem mindegy, melyiket veszed. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!