Macskánál Lila nyelv, lila száj mérgezés vagy betegség lehet?
A következő esettel kapcsolatban lenne szükségem az mindenki segítségére.
2 nappal ezelőtt 2 cicánk is dülöngélve, kicsit erőtlenül került haza. Mivel 1-2 óra eltéréssel kerültek haza, és előtte semmi bajuk nem volt, rögtön mérgezésre tippeltünk.
2 különböző korú és nemű cicáról van szó. Próbáltak kétségbeesetten menni minden fele, de állandóan elestek. A kislány erőtlenebbül került haza, és mintha csuklana, folyamatosan rángatózott.
Hívtunk is hozzá állatorvost, aki szerint kalici? Vírusos betegség. Antibiotikumot adott, s szerinte kizárt a mérgezés.
A tünetek és a „betegség” lefolyása a következő volt:
Szédelgő mozgás, ütemes rángatózás az egyiknél, mintha csuklana, rohamosan egyre erőtlenebbek lettek, fél nap múlva fel sem bírtak kelni.
Itatni fecskendőből lehetett őket.
Szájuk és a fogínyük, orruk szinte fehérré vált a rózsaszín helyett, csak a fogak tövében volt piros csík az ínyen.
Injekció után fél nappal sem semmi javulás, doki vetrimoxin pasztát javasolt.
A hazakerülésük után kb 1 nappal teljes elgyengülés, majd pár perc alatt halál.
közvetlen haláluk előtt ínyük, szájuk és nyelvük belilult.
Ami még fontos: nem hánytak 1szer sem, és nem ment a hasuk sem.
Mérgezés, vagy inkább valamilyen betegség lehetett a cicák halálának az oka?
Sziasztok
Köszönöm a gyors választ.
Az orvos nem tudott pontos diagnozist felállítani, mert ez a tünet együttes nem egyértelműen betegség vagy mérgezés.Mert a koordinálatlanság idegrendszeri, mérgezésre utal, de nem nyálzanak, nincs hasmenés, ami meg betegségre utal.
üdv
W
Mergezes.
Megpedig, olommergezes valoszinuleg. (nem, nem tabletta formaban)
Nem ertem, miert nem ismerte fel az allatorvos, ez a 3. legelterjettebb "hogyan intezzuk el a szomszed nemkivanatos macskajat" modszer...
Gyanakodnak meg patkanymeregre is, de azt csak felismeri az allatorvos. Utolag mar hiaba mondom, hogy elfeheredo foginy, es mergezes gyanuja eseten egybol bvitamin injekcio - mert a belso verezes jele is lehet (ami veralvadas hianya miatt van)
Szoval, en innen a gep mogul azt mondom, meregezes. De valojaban csak a boncolas ami 100%-os bizonysagot adna. Aztmeg gondolom, inkabb kihagynad... -_-!
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat eddig is.
Az utolsó hozzászólótól kérdezném, hogy az ólommal hogyan mérgezik meg a cicákat?
Mármint én még erről nem hallottam, ezért érdekelne, hogy mire figyeljek.
Mert el sem tudom hirtelen képzelni, hogy honnan veszi az ólmot, és azt hogy eteti meg a macskával?
Elöre is köszönöm
W
Marpedig...
Mindenesetre, visszavonom a tavdiagnozisomat, mert az olommergezes hasmenessel is jarna.
De enszerintem akkor is mergezes. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!