Mik azok a tápok, amiket NE adjak a macskámnak?
Eléggé el vagyok veszve. Tudom, hogy magas hústartalmú kell, lehetőleg ne legyen benne gabona (bár a szárazban mindenképp van, nem?), ne legyen cukrozva, kerüljem a túl olcsókat stb. De abban sem vagyok biztos, hogy mindig muszáj a legdrágábbat venni, mert csak az a jó.
Tudtok olyan tápárkákat írni, akár száraz, akár nedves, amit mindenképp kerüljek el?
Minnel kevesebb mesterséges adalék legyen benne. Viszont sokmindenre szüksége van a szervezetének, hogy ne legyen beteg.
Ilyen pl a hús, mivel húsevő.
A legrosszabb tápok alig tartalmaznak húst, fehérjét. Pl kitekat, whiskas, gourmet, a boltok saját márkás tápjai..ellenben jó sok mesterséges, sz@r, izfokozokkal telenyomott moslekot igen.
A jó minőségű száraz tápok (pl orijen, bozita, almo nature, iams stb.stb. "prémium táp") pedig minden szükséges tápanyagot tartalmaznak vitaminok..stb. az adott mennyiségben. Ezt is jó tudni.
Ezekből is a boltok saját márkás, a tucat, és az olcsó tápokat tilos venni. Méreg.
Természetesen néha-néha ha azt kap valamiért az belefer. De nem szabad azzal rendszeresen etetni.
Aki főz, vagy maradék húsokat ad, az is figyeljen oda, hogy a kutya, macska szervezetének másra is szüksége van, amit a természetben esetleg tud pótolni , de lakásban nem. Kellenek pl a vitaminok, aminosavak, taurin (szív, szem)..stb.
Nem csak húsból áll az étrend. Kell mellé más is.
A nyers húst evő állatokat pl rendszeresen féreghajtani kell. Túl sok májat tilos adni. Ahogy tejet se nagyon kéne.
Természetesen ahogy mi emberek, az állatoknál is mindenki más. Van aki 99 évesen még dohányzik és semmi baja, van aki még fiatalon meghal miatta.
Az állatoknál is ez a helyzet. Lehet, hogy egész életében moslekot eszik, és 20 évig él , a másik meg már fiatalon meghal tőle. Ettől függetlenül törekedni kell a minnel - számára- legegészsegesebb etetésre. Ugyan ugy mint nálunk embereknél, ahogy a gyerekeinknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!