(15 éves vénlány cicánk kiesett II. emeleti panelból és eltűnt, 2 hétig nagy erőkkel kerestük, kiplakátoltuk, aztán szép lassan lemondtunk róla aztán az 5. héten csodák csodájára megtaláltuk csonttá fogyva, félreforrt combcsonttal, annyi kulanccsal a bundájában, amennyin 3 állatorvos sem győzött csodálkozni, nem volt rajta csepp, mert ugye lakásmacska, mégsem kapott el semmilyen fertőzést, és most már pont ugyanolyan mániákus ölbemászó, és vízet pacskoló pimasz öreg hölgy, amilyen azelőtt volt. :D Na jó, kicsit megsüketült, de egyáltalán nem zavarja, nyugodtan tud aludni, de annál többet dumál. :D Egy fajtatiszta cica ezt nem élte volna túl. :) Persze ez csak jó tanács.)
2010. szept. 29. 13:34
13/18 anonim válasza:
Szerintem is inkább fogadj be, azok a macskák többet érnek mint a túl tenyésztett több tízezer forintosak. Tovább is élnek mert kevésbé hajlamosak a betegségekre és szerintem édesebbek is. Nekem volt már sziámi cicám is de az egyszerű házi cicáknál nincs édesebb, bújósabb, ragaszkodóbb.
2010. szept. 29. 13:35
14/18 anonim válasza:
A házicicák kevésbé hajlamosak a betegségre? Én direkt azért vettem tenyésztett cicát, mert a házicicáimmal mindig volt valamilyen kivédhetetlen probléma, és beleuntam a folytonos csalódásba!
Kérdező, ha fajtatiszta cicát szeretnél, én (ugyan elfogult vagyok) a skót lógófülűre szavazok! :) nekem ilyen cicám van, számomra sokkal szebb a pofija mint más fajtáknak, lapos orr, hatalmas szemek, kerek fej, olyan mint egy kis bagoly! :) Persze ízlések és pofonok! :)
2010. szept. 29. 13:44
15/18 anonim válasza:
Soha többé nem tartanék fajtatisztát, ideggyengék, betegesek, idő előtt elpusztulnak. Házimacskára szavazok, okosabban, ellenállóbak. 2 macskám, van, mindkettő házimacska, a nagy olyan okos, hogy tanulmányt lehetne róla írni. (egyébként az állatorvosunk magyarázta el, hogy a házimacska is fajmacska, nem keverék-keverék az, ha pl egy sziáminak vagy perzsának születik közös utóda- a házi cirmos, a fekete, cirmos- fehér, vörös cirmos, fekete-fehér tarkák külön FAJT alkotnak, az európai rövidszőrűt.)
Az tőled függ milyen természetüt szeretnél és az sem mindegy mennyi időd van.Nézz meg könyvben több fajta cicát akkor könnyebben eltudod dönteni melyik fajta ami számodra a legkedvesebb.Amúgy szerintem a házicicák is ugyan olyan értékesek mint a fajtiszták én legalábbis semmi pénzért nem adnám oda a kis fekete-fehér kandurkámat.Az egészségről meg annyit hogy az a gondoskodástól is függ de vannak olyan betegségek amire egyes fajták hajlamosabbak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!