Hogy adjam oda az Uromax pasztát a macskámnak, ha magától nem eszi meg ha meg fecskendővel adagolom a szájába kihányja?
Azért ne szedjetek szét vidéken nem nagyon van klinikai szintű vizsgálat.
A vizeletét 6-os ph-nak mondta meg adta ezt a pasztát. Konkrétan húgykövet nem mondott csak gyulladást.
Eledelt egyébként a zooplusról kap a whiskas féléknél jobbat ivartalanított macskáknak valót.
Nyilván ha nem lesz javulás elviszem nagyobb városba, de hétköznap hirtelen nincs lehetőség ilyenre. Sajnos nem mindenki él nagyvárosban, ahol jobbak a lehetőségek.
Én nagyvárosban élek és ott sem tudtak okosabbat mondani. Átéltem eddig két kandúr macskával hugyúti problémát (nem kívánom senkinek), volt katéterezés is nem egyszer, még sem tudom mitől jöttek rendbe, és azóta is jól voltak/vannak (egy már elpusztult azóta, de még 10 évig élt a hugyúti problémája után). Gyulladás esetén antibiotikum kúrát szoktak alkalmazni, és erőltetik a méregdrága gyógytápokat (szerintem sz@rt sem érnek).
Olyan is volt az egyiknél, hogy cukorbeteg lett, olyankor a vizelet magas glükóztartalma miatt elszaporodnak benne a baktériumok, ettől is lehet gyulladása. (Orvos nem vette észre vizeletvizsgálatnál a 2 plusszos glükózszintet, mert csak a pH-ra figyelt.)
Coli baktérium is okozhatja, erre sem szokták tesztelni.
Remelem azóta meggyógyult. Máskor ha ilyen van, hogy kihanyja a pasztát, gyógyszert akarmit, mindig előbb a dokinak szólj. Talán van más.
Nalunk is volt, hogy az egyik macska simán megette, a másik meg kihanyta vagy a földön húzta a nyálát. Ők is különbözőek.
Ja igen.
A whiskas, kitekat, friskis és társai nagyon rossz tápok. Mindegy hogy száraz vagy nedves.
Sajnos mi is vettük az elején. Csak későn tudtuk meg, hogy nem jó rendszeresen adni.
Fogproblemak, hugyko, gyulladasok stb.
Sajnos nagyon kevés húst tartalmát. Rohejesen keveset. 4 %.
A macska meg húsevő.
Olyan mintha te faforgacsot ebedelnel minden nap.
Vannak olyan tápok, amikben sokkal több a hús/fehérje pl animonda 40-60%
Vagy pl bozita 95%...
Nem drágábbak mint ezek az agyonreklamozott moslekok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!