Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Akiknek kifejezetten "rossz",...

Akiknek kifejezetten "rossz", nem bújós cicája van sok problémával: ti tényleg szeretitek így is, vagy csak áltatjátok magatokat?

Figyelt kérdés

Bocsi, a kérdés egy kicsit agresszív hangvételűre sikerült, de nem tudtam másképp megfogalmazni.

Annyi horrorsztori van, hogy a macska nem csak szeleburdi kiscicaként, de felnőve is sz*rik a gazdája fejére, simogatni nem lehet, megfogni nem lehet, karmol, ha nem tetszik neki valami, és semmire nem lehet megtanítani, ami segítené a közös együttélést, pl. hogy a konyhapultra nem ugrunk fel.

Mikor ezeket olvasom, én sosem tudom elképzelni, hogyan nem húzzák fel magukat a gazdik, hogy a macska belezabál a kint hagyott kajába, ágyba sz*rik (jó, ez extrém példa), és cserébe még egy kisujjal sem engedi a simogatást, esetleg évente egyszer öt percre. Ha ilyen a macskátok, tényleg tudjátok szeretni, vagy csak lelkiismeretfurdalásotok lenne, ha menhelyre adnátok vagy elajándékoznátok, vagy nincs is ilyenre lehetőségetek és inkább, ahogy fent írtam, áltatjátok magatokat?

Lehet amúgy, hogy ez önzőségként jön le, de én valóban nem tartanék azért egy állatot, hogy nemhogy időt ne akarjon velem tölteni, az hagyján, de még kellemetlenségeket is okozzon.

Nagyon szeretem a macskákat amúgy, és elfogadom, ha épp nem akarja, hogy simogassák, most kifejezetten azokra irányul a kérdés, akik elvadult ördögfattya macskák, akik kifejezetten semmi szeretetet nem mutatnak a gazdájuk felé, és simogatni se nagyon lehet őket, cserébe mindent csinálnak, amit nem kéne csinálniuk.

2022. nov. 6. 16:58
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

Más egy neveletlen macska - igen, őket is nevelni kell! -, meg más egy beteg állat.

Nekünk volt magának való cicánk, bújósabb, és egy agresszív, de őt bántalmazó gazdától hoztuk el (sebek voltak a macskán, szóval tényleg verték).

Vele kemény volt, mert meg kellett tanulnia, hogy tőlünk ne féljen, mi nem fogjuk verni, ám addig fújt ránk, karmolt, harapott...

Viszont türelemmel, kezdetben vastag munkáskesztyűvel :) és sok szeretettel ő is szelíd macska lett.

2022. nov. 11. 08:18
 22/22 anonim ***** válasza:
83%

11-es, még jó, hogy nem megy elő a macska, hogyha full idegeneknél van - vagy idegenek mennek az ő területére.

Fél, bizalmatlan, hiányzik neki a gazdája, nem érti, miért hagyták ott... neked ezt komolyan magyarázni kell?

2022. nov. 11. 08:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!