Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Akiknek kifejezetten "rossz",...

Akiknek kifejezetten "rossz", nem bújós cicája van sok problémával: ti tényleg szeretitek így is, vagy csak áltatjátok magatokat?

Figyelt kérdés

Bocsi, a kérdés egy kicsit agresszív hangvételűre sikerült, de nem tudtam másképp megfogalmazni.

Annyi horrorsztori van, hogy a macska nem csak szeleburdi kiscicaként, de felnőve is sz*rik a gazdája fejére, simogatni nem lehet, megfogni nem lehet, karmol, ha nem tetszik neki valami, és semmire nem lehet megtanítani, ami segítené a közös együttélést, pl. hogy a konyhapultra nem ugrunk fel.

Mikor ezeket olvasom, én sosem tudom elképzelni, hogyan nem húzzák fel magukat a gazdik, hogy a macska belezabál a kint hagyott kajába, ágyba sz*rik (jó, ez extrém példa), és cserébe még egy kisujjal sem engedi a simogatást, esetleg évente egyszer öt percre. Ha ilyen a macskátok, tényleg tudjátok szeretni, vagy csak lelkiismeretfurdalásotok lenne, ha menhelyre adnátok vagy elajándékoznátok, vagy nincs is ilyenre lehetőségetek és inkább, ahogy fent írtam, áltatjátok magatokat?

Lehet amúgy, hogy ez önzőségként jön le, de én valóban nem tartanék azért egy állatot, hogy nemhogy időt ne akarjon velem tölteni, az hagyján, de még kellemetlenségeket is okozzon.

Nagyon szeretem a macskákat amúgy, és elfogadom, ha épp nem akarja, hogy simogassák, most kifejezetten azokra irányul a kérdés, akik elvadult ördögfattya macskák, akik kifejezetten semmi szeretetet nem mutatnak a gazdájuk felé, és simogatni se nagyon lehet őket, cserébe mindent csinálnak, amit nem kéne csinálniuk.

2022. nov. 6. 16:58
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
52%
Nekem biztos nem kéne ilyen macska. Egyszer vigyáztunk egy ismerős macskájára egy hétig. Nem voltam extrém nagy igényeim, de azért jó lett volna, ha nem végig az ágy alatt meg a szekrényben lett volna és csak zabálni meg budira jött elő, jó lett volna 1-2 kis simogatás. De semmi, sőt a férjemet megkarmolta. A végén már eléggé elegünk volt belőle, főleg, mivel állandóan aggódtam érte, amikor órákig nem jött elő az ágyneműtartóból és azt se tudtam él-e még. Nem, ha már macskát vállalnék, akkor igenis lehessen simogatni, szeretgetni.
2022. nov. 6. 18:18
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok. Nekem se kene ilyen macska, de ezt dobta a gep.

Utcara nem rakom, menhelyre, gyepire nem adom, mert ott rohadna meg, kinek kellene egy ilyen macska?

Na ugye.

Ez van. 20 eve vannak benti macskaink, soha, egy se volt ilyen, eletemben nem is talalkoztam meg hasonloval se.

2022. nov. 6. 18:23
 13/22 anonim ***** válasza:
17%

a macskák nem olyanok, mint a filmekben

aki ezt nem tudja, ne tartson macskát...

2022. nov. 6. 18:42
 14/22 anonim válasza:
16%
Pont ez a baj,kérdező,hogy te nem nézel meg semmit,nem olvasol el semmit, pedig kellene,ha nem jössz ki a macskáddal!Ha azt szeretnéd,hogy megértsétek egymást,akkor igenis nézz utána!És ne csak egy állatként,hanem társként,partnerként tekintse rá,hiszen Te Őt,Ő pedig Téged választott!
2022. nov. 6. 19:24
 15/22 A kérdező kommentje:

Olvassunk már értelmezően, hát oda van írva, hogy az én macskám normális, nem miatta kérdezem! Hát komolyan mondom, csak addig jutunk az értelmezésben, hogy okoskodni lehessen belőle.

A többieknek köszi, én senkit nem szavazok le :)

2022. nov. 6. 20:26
 16/22 NTBS ***** válasza:
83%
Az egyik macska elég távolságtartó, de attól még szeretem.
2022. nov. 7. 06:47
 17/22 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem nagyon fontos megérteni azt, hogy a macska nem értünk él, hanem velünk együtt. Minden állat más és mások az igényeik is, nem mindegyik szeret bújni, nem mindegyik szereti a simogatást. Ha ezt el tudja fogadni egy gazdi és tiszteletben tartja, szerintem lehet harmonikusan együtt élni az ilyen cicákkal is. Természetesen teljesen más, mint a #2-es válaszadó helyzete, ahol valóban idegrendszeri probléma áll a háttérben. Nekem két cicám volt, egyik nem szerette a simit és nem volt kifejezetten bújós se, cserébe egy angyal volt. A mostani 6 hónapos cicám egy igazi démon, semmiből nem tanul, támad, karmol, ugrál mindenhova. Néha az agyamra megy, de így is ő a szívem csücske.

Egyik ismerősömnek van olyan macskája, ami kifejezetten agresszív és emberkerülő, úgy hívják, hogy Bunkó. :) Békén van hagyva és nincs vele probléma. Így is szeretik.

2022. nov. 7. 13:28
 18/22 anonim ***** válasza:
10, igen ugyan ilyenek a mi cicaink is
2022. nov. 7. 17:04
 19/22 anonim ***** válasza:
80%

Nekem van megszelidíthetetlen, vad macskám. Rossz előélete volt. Most benti. Nem is akarna kimenni, szóval gondolom jó bent neki. Van több társa. Velük elvan. Engem nem csíp. Talán életemben 3x értem hozzá.

Mégis, ha bent vagyok vele huzamosabb ideig, sokszorúgy tud nézni és "dumálni", hogy azt nem tudnám nem szeretetnek nevezni.

Tudod, mindnek saját személyisége van. Mi sem vagyunk ám egyformák. Ez az egyik.

A másik, ha esetleg a gyereked vagy egyéb, amúgy kedvelt rokonod gyakorol rád rosszabb hatást - ami azért elég gyakori - őt is kidobod/továbbadod? Nekem ez elég visszás.

2022. nov. 10. 08:58
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 4 cicám van, ebből egyetlen egy cica az, amelyik bújós, ölbe cica. A többi egyik sem. Viszont mindegyik szereti a simogatást, a játékot, de ölben, vagy rajtam csak egyik fekszik, meg ül oda.
2022. nov. 11. 01:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!