2 Cicám tűnt el. Lehetséges, hogy megolte őket valami..?
Már 4, lassan 5 napja nem jött haza az 1 éves hím macskám.
Furának tartom mivel csak egyszer fordult elő, hogy 2 napig nem jött haza. Es akkor is nyáron történt.
A macskám anyja, tegnap este óta nem jött haza.
Tegnapelőtt megsebesült a hím macskám cica testvére, és sajnos ma el is pusztult annyira komolyak voltak a sebei..az állatorvosnál. Reménykedtünk, hogy tudnak segíteni rajta de nem..
Attól félünk, hogy ugyanaz a vadállat vegezhetett-e velük is mind a mai napon elhunyt cicánkkal..ti mit gondoltok?..
Sajnos ilyen ez a felelőtlen állattartás. A macska nem őshonos, nem ez a természetes élőhelye. Ezt el kell fogadni és aszerint tartani.
Ivartalanítva és telken belül/ lakáson belül.
Kint a kocsi elüti, megmérgezik, elkapnak valamit, összeverekednek másik macskákkal, a kutya megfogja, belehal a szülésbe, elkap nemi fertőzést vagy legrosszabb: megkínozzák. Közbe levadássza az igazi őshonos védett állatainkat, a szomszéd csirkéjét , lepisili a szomszéd kerti bútorait/lábtörlőt, belekakil a gyerekek homokozójába és a szomszéd virágágyásába és ezer évig sorolhatnám...
Bent viszont elél biztonságban boldogon akár 15 évet is.
Ha nem tudod felelősségteljesen tartani, akkor kérlek ne tarts macskát. Jobb lesz neked is, a macskának is, a szomszédoknak is és az őshonos állatainknak is.
Most úgy állítod be őket mint valami haszontalan állatok. Igenis vigyaztunk rájuk, sőt velem aludt minden este és nagyon hiányzik, az viszont nem, hogy ilyeneket feltetelezz.
Rajta kívül született még 4 cica akkoriban, és két cicát elajándékoztam egy szerető családba, mai napig tudom mi van velük. Őt es a két testvérét megtartottuk. Az anyjukat kiskorában hoztuk haza és segítettünk rajta , mert a hidegben volt csakugyan az őszi hónapokban egyedül.
És ő áldott jó kandúr, néha ki is kell engedni őket és nem voltak budosek, kaptak enni mindìg, szóval nem értem miért kell ez a negatívìtás.
Eleget ostorozom magam amiért ki engedtem aznap.. ha tudom nem tér vissza tobb nap után sem..nem engedem ki..mert nem volt rá ez jellemző
17:
Szia, a 8-as vagyok. Csak akkor közösülök lóval, ha ing van és ha legalább 10 napja halott. (amúgy viccet félre téve, tiltja a Biblia, úgyhogy kösz de nem)
13: igaz! Nalunk anyukam allt neki okoskodni, a minek kell bent tartani a macskat, kint a helye dologgal. 56 eves, abban a szellemben nevelkedett, hogy minden allatot kint kell tartani. Meg minek kivagatni, mondja o. Mondom persze, nagyon hianyzik hogy elussek/felcsinaljak/ellopjak/szetcincaljak a kutyak. Az a korosztaly fogyoeszkozkent tekint az allatokra, ha’ nembaj ha eltunt, van meg 4 a haznal. Meg a kedvencem, az ujszulott kismacskak megfojtasa. Fel tud kurni nagyon. Sajnos nem nagyon latszik, hogy kihalofelben lenne ez a gondolkodas es viselkedes, aposomnal is van vagy 8 macska, ebbol valamennyi kijaros sajat, valamennyi szomszedbol meg innen-onnan jott macska. Detto ugyanez a regimodi gondolkodas, persze en meg fogadjam el hogy o 60+osan nem fog megvaltozni.
Parommal talaltunk egy macskat a nyaron, akkor volt kb 4-5 hetes, az anyja sehol, a testvere mar nem elt, o meg keservesen nyavogott. Annyira szokott kimenni, amikor hazaerunk a munkabol es kinyitom az ajtot, kimegy rajta. Fel percen belul mar meg is fogtam es ujra bent van. Nyaron mondjuk kint volt neha-neha, de felugyelet mellett termeszetesen es csak par percet. Minden szerencsetlen sorsu kisallatot nem tudok megmenteni es megvedeni, de ot megprobalom ahogy lehet. Van meg ket kutya is a haznal, az egyiket szinten az utcan talaltuk az arokban, kb 9-10 hetesen, a masikat pedig munkatars hozta mert o mentette meg, de befogadni mar nem tudta, nala letszamstop volt.
A kint tartott ivaros macska "fogyóeszköz", 2-3 év az élettartamuk. Ezzel szemben a benti cicák 15+ év.
Nem ragozom tovább, amit a többiek írtak, az ivartalanítás alap lenne. Telekhatáton belül tartani az állataidat meg törvényi kötelességed. Ha neked nem fér bele a csak benti cica, még mindig lehet macskabiztos kerítést vagy cicakifutót ácsolni nekik: [link]
Sajnálom a cicáidat, de itt lenne az ideje átgondolni az állattartási kultúrádat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!