Kezdőoldal » Állatok » Macskák » 2 Cicám tűnt el. Lehetséges,...

2 Cicám tűnt el. Lehetséges, hogy megolte őket valami..?

Figyelt kérdés

Már 4, lassan 5 napja nem jött haza az 1 éves hím macskám.

Furának tartom mivel csak egyszer fordult elő, hogy 2 napig nem jött haza. Es akkor is nyáron történt.

A macskám anyja, tegnap este óta nem jött haza.

Tegnapelőtt megsebesült a hím macskám cica testvére, és sajnos ma el is pusztult annyira komolyak voltak a sebei..az állatorvosnál. Reménykedtünk, hogy tudnak segíteni rajta de nem..

Attól félünk, hogy ugyanaz a vadállat vegezhetett-e velük is mind a mai napon elhunyt cicánkkal..ti mit gondoltok?..

2022. okt. 8. 21:38
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
88%

Sajnos ilyen ez a felelőtlen állattartás. A macska nem őshonos, nem ez a természetes élőhelye. Ezt el kell fogadni és aszerint tartani.

Ivartalanítva és telken belül/ lakáson belül.

Kint a kocsi elüti, megmérgezik, elkapnak valamit, összeverekednek másik macskákkal, a kutya megfogja, belehal a szülésbe, elkap nemi fertőzést vagy legrosszabb: megkínozzák. Közbe levadássza az igazi őshonos védett állatainkat, a szomszéd csirkéjét , lepisili a szomszéd kerti bútorait/lábtörlőt, belekakil a gyerekek homokozójába és a szomszéd virágágyásába és ezer évig sorolhatnám...

Bent viszont elél biztonságban boldogon akár 15 évet is.

Ha nem tudod felelősségteljesen tartani, akkor kérlek ne tarts macskát. Jobb lesz neked is, a macskának is, a szomszédoknak is és az őshonos állatainknak is.

2022. okt. 8. 23:25
 12/26 anonim ***** válasza:
27%
6-ost nem tudom szó nélkül hagyni. A macskák nem hűségesek? Egy kutyát megfogsz a kerítéssel, de a macskát nem tudod kerten belül tartani. Szabadok. Mégis mindig visszajönnek, pedig övék a világ, mehetnének bárhova. És még azt se mondanám, hogy csak az étel miatt teszik. Van olyan cicám, aki 5 kutya ellenére szegődött hozzánk. Enni kapott a kertnek olyan részében is, ahova nem mehetett kutya. De a cica egy idő után a társaságunkat kereste és a kutyák ellenére is feljött egész a teraszig. Szerintem környezetfüggő, hogy tényleg felelőtlen-e az, aki kiengedi a macskát. Nálunk nincs nagy forgalom, bár az autók gyorsan mennek. Nagy rét, erdő a ház mögött. Nem zárom be a cicákat, de 3-ból 2 nem nagyon megy már ki a kerítésen, mert idősebbek. Az ivartalanítás a legfontosabb, nem csak a szaporulat miatt, hanem mert biztos, hogy beteg lesz, amelyik párosodik, rengeteg a leukózisos, macska AIDS-es cica.
2022. okt. 8. 23:44
 13/26 A kérdező kommentje:

Most úgy állítod be őket mint valami haszontalan állatok. Igenis vigyaztunk rájuk, sőt velem aludt minden este és nagyon hiányzik, az viszont nem, hogy ilyeneket feltetelezz.

Rajta kívül született még 4 cica akkoriban, és két cicát elajándékoztam egy szerető családba, mai napig tudom mi van velük. Őt es a két testvérét megtartottuk. Az anyjukat kiskorában hoztuk haza és segítettünk rajta , mert a hidegben volt csakugyan az őszi hónapokban egyedül.

És ő áldott jó kandúr, néha ki is kell engedni őket és nem voltak budosek, kaptak enni mindìg, szóval nem értem miért kell ez a negatívìtás.

Eleget ostorozom magam amiért ki engedtem aznap.. ha tudom nem tér vissza tobb nap után sem..nem engedem ki..mert nem volt rá ez jellemző

2022. okt. 8. 23:47
 14/26 A kérdező kommentje:
13# **
2022. okt. 8. 23:49
 15/26 anonim válasza:
54%
#6-os és 8#-as közösüljön egy lóval.
2022. okt. 9. 00:48
 16/26 anonim ***** válasza:
14%

17:

Szia, a 8-as vagyok. Csak akkor közösülök lóval, ha ing van és ha legalább 10 napja halott. (amúgy viccet félre téve, tiltja a Biblia, úgyhogy kösz de nem)

2022. okt. 9. 00:53
 17/26 anonim ***** válasza:
0%
*ha ingyen van
2022. okt. 9. 00:53
 18/26 anonim ***** válasza:
88%
Hát apukám, ha csak a biblia tart vissza, az rég rossz
2022. okt. 9. 03:09
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

13: igaz! Nalunk anyukam allt neki okoskodni, a minek kell bent tartani a macskat, kint a helye dologgal. 56 eves, abban a szellemben nevelkedett, hogy minden allatot kint kell tartani. Meg minek kivagatni, mondja o. Mondom persze, nagyon hianyzik hogy elussek/felcsinaljak/ellopjak/szetcincaljak a kutyak. Az a korosztaly fogyoeszkozkent tekint az allatokra, ha’ nembaj ha eltunt, van meg 4 a haznal. Meg a kedvencem, az ujszulott kismacskak megfojtasa. Fel tud kurni nagyon. Sajnos nem nagyon latszik, hogy kihalofelben lenne ez a gondolkodas es viselkedes, aposomnal is van vagy 8 macska, ebbol valamennyi kijaros sajat, valamennyi szomszedbol meg innen-onnan jott macska. Detto ugyanez a regimodi gondolkodas, persze en meg fogadjam el hogy o 60+osan nem fog megvaltozni.

Parommal talaltunk egy macskat a nyaron, akkor volt kb 4-5 hetes, az anyja sehol, a testvere mar nem elt, o meg keservesen nyavogott. Annyira szokott kimenni, amikor hazaerunk a munkabol es kinyitom az ajtot, kimegy rajta. Fel percen belul mar meg is fogtam es ujra bent van. Nyaron mondjuk kint volt neha-neha, de felugyelet mellett termeszetesen es csak par percet. Minden szerencsetlen sorsu kisallatot nem tudok megmenteni es megvedeni, de ot megprobalom ahogy lehet. Van meg ket kutya is a haznal, az egyiket szinten az utcan talaltuk az arokban, kb 9-10 hetesen, a masikat pedig munkatars hozta mert o mentette meg, de befogadni mar nem tudta, nala letszamstop volt.

2022. okt. 9. 06:05
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

A kint tartott ivaros macska "fogyóeszköz", 2-3 év az élettartamuk. Ezzel szemben a benti cicák 15+ év.

Nem ragozom tovább, amit a többiek írtak, az ivartalanítás alap lenne. Telekhatáton belül tartani az állataidat meg törvényi kötelességed. Ha neked nem fér bele a csak benti cica, még mindig lehet macskabiztos kerítést vagy cicakifutót ácsolni nekik: [link]

Sajnálom a cicáidat, de itt lenne az ideje átgondolni az állattartási kultúrádat.

2022. okt. 9. 08:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!